Gemeente Beek


Expositie Miguel Pozo Blanco in gemeentehuis Beek

Op vrijdag 28 november a.s. opent wethouder van cultuur Thijs van Es in het gemeentehuis van Beek een expositie met werken van Miguel Pozo Blanco. Miguel Pozo Blanco (1963) is een autodidactische kunstenaar uit het zuiden van Spanje, die sinds 1995 in Maastricht woont.

Zijn werken hebben meestal hun oorsprong in het luisteren naar muziek, waardoor een bepaalde emotie bijzonder mooie kunst doet verschijnen. Hij omschrijft zijn werk als een mengsel van fantasie, realiteit en subrealisme. Zijn ideeën ontstaan ook tijdens vakanties, of als hij in de wachtkamer op een blanco papier begint te schetsen. Hij werkt met verschillende technieken en materialen, o.a. acryl, olieverf, aquarel, pen en inkt. Uniek zijn ook de door hem zelf ontworpen lijsten, die deel uit maken van het schilderij. Zijn werken met inkt hebben tientallen, zo niet honderden uren werk gekost, omdat ze met grote precisie en liefde worden gemaakt en afgewerkt.

Meer informatie over de kunstenaar zelf en zijn creaties is te vinden op www.gisumi.com en www.pozoblancoart.com.

De expositie wordt op 28 november om 20.00 uur geopend door wethouder Thijs van Es in het gemeentehuis van Beek en loopt tot 24 december 2008.

Openingstijden:

* maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.00 uur,

* woensdag 14.00 - 19.00 uur (uitgezonderd 4 dec.),
* zondag 14 december 11.00 - 17.00 uur.

Adres: Gemeentehuis Beek, Raadhuisstraat 9, Beek.