Gemeente Almere

Uitreiking Almeerse Keien 2008

26-11-2008

Voor de eerste keer ontvangen sommige Almeerse kinderen tussen de 4 en 12 jaar een speciaal kinderlintje van de gemeente, omdat zij zich in het afgelopen jaar belangeloos hebben ingezet voor andere mensen of voor Almere en haar inwoners. Burgemeester Jorritsma en Ali B reiken de Kinderlintjes 2008 uit op vrijdag 28 november in het Stadhuis.

Almere is trots op haar jonge helden. Daarom krijgen deze kinderen van de gemeente een kinderlintje, `De Almeerse Kei'. Zij ontvangen deze onderscheiding omdat zij het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd; zoals het helpen van een oudere buurvrouw of buurman, het opruimen in de buurt of het redden van een dier. Of omdat zij iets bijzonders gedaan hebben voor de stad Almere en haar inwoners, zoals iemand uit het water redden, het winnen van een landelijke prijs voor een werkstuk of een Nederlands kampioenschap.

Jury
De afgelopen maanden konden inwoners uit Almere kinderen nomineren voor dit kinderlintje. In totaal zijn er acht nominaties binnengekomen. Een speciaal samengestelde jury heeft de nominaties behandeld. Zeven kinderen ontvangen uiteindelijk de Almeerse Kei. De jury bestond uit: burgemeester Annemarie Jorritsma, Lisa Peters (voorzitter Roefelraad), Ayrten Sewnarain (vice voorzitter Roefelraad), Tineke Post (coördinator Roefelraad), Jolanda van Dijk (raadslid), Mevr. P. van Roon (Polygoon) en Dhr. H. Lesscher (politie).