De crisis in Oost-Europa: Dit weekeinde op Bloomberg TV

26/11/2008 16:07

PR Newswire

NEW YORK en LONDEN, November 26 /PRNewswire/ --
Komende vrijdag op de dag dat Polen zijn cijfers van het Bruto Nationaal Product voor het derde kwartaal bekend maakt, kunnen kijkers van BLOOMBERG TELEVISION(R) een bijzondere blik werpen op hoe de economieën van Oost-Europa de financiële crisis doorstaan.

"Aardschok van Krediet: Spanning in opkomend Europa" ("Credit Quake: Emerging Europe on Edge") presenteert een serie verslagen vanuit nieuwsbureaus van Bloomberg overal in Oost-Europa. Het programma onderzoekt de economische veerkracht van Polen, de manieren waarop Hongarije en Letland zich inspannen om een crisis te bestrijden en een analyse van ieder land in de regio.

De speciale uitzending biedt interviews met de premier van Letland, Ivars Godmanis, de minister van economie van Hongarije, Gordon Bajnai, de voorzitter van de Vereniging van Privé Werkgevers in Polen, Henryka Bochniarz en de hoofdeconoom van KBC financiële Producten, Zsolt Papp.

"Aardschok krediet: Spanning in opkomend Europa" wordt aanstaande vrijdag, 28 november, uitgezonden om 10:00 GMT/11:00 Midden-Europese tijd en 19:00 GMT/20:00 Midden-Europese tijd en wordt regelmatig gedurende het weekeinde herhaald.

De speciale uitzending is te zien op het netwerk van BLOOMBERG TELEVISION dat overal in Europa, het Midden Oosten en Afrika via kabel en satelliet ontvangen kan worden. Het is ook beschikbaar live via internet streaming op www.bloomberg.co.uk en via BLOOMBERG PROFESSIONAL SERVICE(R). Na de uitzending zullen delen van de interviews gearchiveerd worden en deze zijn dan beschikbaar via de BLOOMBERG PROFESSIONAL service.

Een volledig uitzendschema is te zien op www.bloomberg.co.uk

Over het Bloomberg Televisie Netwerk
Het BLOOMBERG TELEVISION(R) netwerk is het enige wereldwijde 24-uur zakelijk en financieel televisie netwerk. Het zendt uit in zeven talen naar meer dan 200 miljoen huizen via elf kanalen. De programma's van BLOOMBERG TELEVISION worden exclusief gemaakt door de wereldwijde BLOOMBERG NEWS(R) service. Meer dan 2300 professionals werken voor het netwerk in meer dan 140 bureaus. Het dynamische BLOOMBERG TELEVISION scherm biedt diepgang en context voor uitgezonden reportages en biedt kijkers grafieken, actueel nieuws, beursnoteringen en relevante koersindexen in realtime, verzameld via de nieuws, data en analyserende instrumenten van de BLOOMBERG PROFESSIONAL(R) service.

Over Bloomberg
Bloomberg is de wereldwijde leverancier van financiële data, nieuws en analyses. De BLOOMBERG PROFESSIONAL(R) service en de media services van Bloomberg bieden realtime en gearchiveerde financiële en marktdata, prijsinformatie, transacties, nieuws en communicatie instrumenten aan bedrijven, nieuwsorganisaties, financiële en juridische professionals en individuen overal in de wereld. De media services van Bloomberg omvatten de wereldwijde BLOOMBERG NEWS(R) service met meer dan 2300 professionals in 140 bureaus; het BLOOMBERG TELEVISION(R) 24-uur nieuws en financieel netwerk, wereldwijd geproduceerd en verspreid via elf kanalen in zeven talen; de BLOOMBERG RADIO(R) services die het nieuws heet van de naald verslaan en dit wereldwijd verspreiden via XM, Sirius en WorldSpace satellietradio en op WBBR 1130 AM in New York en de BLOOMBERG.COM(R) website voor financieel nieuws en financiële informatie; het maandelijkse tijdschrift BLOOMBERG MARKETS(R) en de boeken van BLOOMBERG PRESS(R) allemaal bestemd voor
investeringsprofessionals. Meer informatie is te vinden op:
http://www.bloomberg.com.

De BLOOMBERG PROFESSIONAL dienst- en dataproducten zijn het bezit van en worden verspreid door Bloomberg Finance L.P. (BFLP), maar in Argentinië, Bermuda, China, India, Japan en Korea worden deze producten verspreid door Bloomberg L.P. en zijn dochterondernemingen (BLP). BFLP is de eigenaar van en verspreid Bloomberg Markets Magazine. BLP levert wereldwijde marketing en operationele ondersteuning en diensten aan BFLP. Bloomberg Tradebook wordt verspreid door Bloomberg Tradebook LLC en zijn dochterondernemingen. BLP is de eigenaar van en verspreidt Bloomberg Television, Bloomberg Radio, de Bloomberg website en Bloomberg Press. BLOOMBERG, BLOOMBERG PROFESSIONAL, BLOOMBERG MARKETS, BLOOMBERG NEWS, BLOOMBERG ANYWHERE, BLOOMBERG TRADEBOOK, BLOOMBERG BONDTRADER, BLOOMBERG TELEVISION, BLOOMBERG RADIO, BLOOMBERG PRESS EN BLOOMBERG.COM zijn handels- en dienstmerken van Bloomberg Finance L.P., een commanditair vennootschap gevestigd in Delaware, of zijn dochterondernemingen. BTV is een handels- en dienstmerk van Bloomberg L.P., een commanditair vennootschap gevestigd in Delaware. Alle rechten voorbehouden.

Heidi Tan van Bloomberg LP, +1-212-617-5375, htan14@bloomberg.net






-