RTL Group

Finalekoppel daagt elkaar voor laatste keer uit in 'Can't Buy Me Love' bij RTL 5

Aan de vooravond van de finale heeft de Gooische miljoenenvilla van Cant Buy Me Love nog slechts vier bewoners over: Ribas en Yasmin, die al sinds dag één een stel vormen en Marco en Kelly, die gedurende hun verblijf al meerdere malen van partner veranderd zijn. In deze bezetting komt echter snel verandering tijdens de laatste dagen van de RTL 5-realitysoap Cant Buy Me Love. Vanavond wordt, na een spannend spel van drie maanden, bekend wie van deze twee stellen zich het finalekoppel mag noemen en in de extra lange finale-uitzending op vrijdag 28 november om de hoofdprijs van 100.000,- gaat spelen.

Gedurende deze laatste dagen zal ook duidelijk worden of het finalekoppel elkaar écht vertrouwt en de hoofdprijs samen deelt, of dat ze proberen zelf dit hele bedrag op te strijken met het risico beiden met lege handen naar huis te vertrekken. Tijdens de laatste dagen wordt het koppel namelijk nog aan vele verleidingen en intriges blootgesteld. Zo krijgt de villa een aantal nieuwe bewoners die bij de kijker niet onbekend zullen zijn. Spraakmakende, vrouwelijke ex-bewoners proberen om de laatste mannelijke bewoner op te zetten tegen zijn partner. Daarbij hebben de vrouwen natuurlijk het voordeel dat ze de huidige bewoners door en door kennen. Bovendien wordt het koppel gedurende 24 uur van elkaar gescheiden zodat de vrouwen optimaal de kans krijgen om dit laatst overgebleven stel uit elkaar te drijven. Als deze listige dames slagen in hun opzet, zouden zij namelijk wel eens degenen kunnen zijn die er vandoor gaan met de hoofdprijs.

Tijdens de finale op vrijdag 28 november speelt het overgebleven koppel om het geld op de credit card, vermeerderd met een bedrag van 100.000. Echter, dan moeten ze wel uitkomen voor de ware reden voor hun relatie met de ander. Hiertoe laat presentatrice Nikkie Plessen hen het alles onthullende finalespel geld of liefde spelen. Hierbij moeten de finalisten afzonderlijk uitspreken waarom ze voor de ander hebben gekozen. Zegt de één geld en de ander liefde, dan gaat het te winnen bedrag naar degene die geld als reden opgeeft. Geven beide finalisten geld als motivatie, dan gaat het bedrag naar de zes vrouwen die gedurende de finaleweek in de villa verbleven. Vertrouwen de finalisten elkaar en gaan ze beiden voor de liefde, dan mogen ze het bedrag samen delen. Tot op het laatst blijft Cant Buy Me Love dan ook een spannend spel. Wat was de ware motivatie van deze laatste twee bewoners: geld of echte liefde? En bekennen de finalisten eerlijk hun drijfveer of proberen ze hun partner tot de laatste minuten van dit programma te manipuleren in een poging zelf het gehele bedrag op te strijken?

Sinds de start van Cant Buy Me Love op 1 september bij RTL 5 heeft het programma zich bewezen als een zeer succesvol format. Zo behaalt het programma een gemiddeld marktaandeel van 12% binnen de doelgroep 20-34 jaar, met zelfs uitschieters van ruim 23%. Ook wordt de site van Cant Buy Me Love goed bezocht, met niet alleen achtergrondinformatie over het programma en de kandidaten, maar ook de mogelijkheid om films te bekijken die Too Hot For TV waren. Inmiddels zijn er al 5,5 miljoen videostreams opgevraagd.

Uitzending: maandag tot en met donderdag, tussen 19.30 en 20.00 uur bij RTL 5. Finale: vrijdag 28 november, tussen 19.30 en 20.30 uur bij RTL 5.

rtl.nl/cantbuymelove

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Miranda Geise, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718698 of miranda.geise@rtl.nl