ProRail

Persbericht

26-11-2008

Werkzaamheden spoor Twente

In opdracht van ProRail werken het komend weekend diverse aannemers aan het spoor in Twente. De werkzaamheden vinden zowel overdag als âs nacht plaats. Hierdoor is er vanaf vrijdag 28 november 23.00 uur tot en met maandag 1 december 05.00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Almelo-Hengelo-Enschede en Hengelo-Oldenzaal-Bad Bentheim. Er worden bussen ingezet. Door het combineren van de diverse spoorwerkzaamheden in één weekend probeert ProRail de overlast voor zowel het treinverkeer als de omgeving te beperken.Â

ALMELO

Overweg Almelo de Riet: plaatsen ADOB (Automatische Dubbele Overweg Bomen)

Dit weekend wordt de overwegbeveiliging van overweg Rietstraat vervangen. De overweg is nu beveiligd met halve overwegbomen. Dit wordt vervangen door een beveiliging met dubbele overwegbomen (ADOB). Ook de aansluitende wegen worden aangepast. De extra overwegbomen worden begin 2009 in dienst gesteld.

In verband met de werkzaamheden is de overweg Rietstraat tot zondagavond afgesloten voor al het verkeer. De Gemeente Almelo stelt omleidingroutes in.

Tevens vindt er zaterdag onderhoud plaats aan het tijdelijk perron op station Almelo De Riet. Op zondag wordt gewerkt aan de opgang van het tijdelijk buitengebruik gestelde perron van station Almelo de Riet.

Almelo Verdiept

Nabij overweg Schoolstraat verwijdert de aannemer zaterdag en zondag (overdag) keerwanden die dicht tegen het hulpspoor staan. Dit kan alleen op een moment dat er geen treinverkeer plaatsvindt. Tevens wordt de belijning op de overwegen in het hulpspoor bijgewerkt.

Emplacement Almelo

Op het emplacement bij het station van Almelo vindt onderhoud plaats aan wissels.Â

HENGELO

Bommenonderzoek station Hengelo

De komende jaren ondergaat de gehele stationsomgeving van Hengelo een metamorfose. Onder het station komt hiervoor een nieuwe, bredere voetgangerstunnel. Bij eerder onderzoek is gebleken dat er verdachte objecten aanwezig zijn op de plek waar de voetgangerstunnel komt. Komend weekend gaan specialisten de verdachte objecten benaderen en ruimen. De stationsomgeving is het gehele weekend afgesloten en niet toegankelijk. Op de parkeerplaats naast het Fanny-Blankers-Koen stadion aan de Kuipersdijk in Hengelo is een tijdelijk bustransferium ingericht, waar vervangend busvervoer aankomt en vertrekt. Direct omwonenden en betrokkenen zijn over het onderzoek en de gevolgen hiervan geïnformeerd.

Onderdoorgang Verlengde Amerikalaan Hengelo

Voor de realisatie van een onderdoorgang onder de spoorlijn Hengelo-Almelo, ter hoogte van de Verlengde Amerikalaan in Hengelo, worden komend weekend damwandplaten geheid. De onderdoorgang, die naar verwachting begin 2010 gereed zal zijn, maakt deel uit van de ontwikkeling van het gebied ter ontsluiting van het bedrijventerrein Buren en Westermaat te Borne in de gemeente Hengelo.

TRAJECT ALMELO-HENGELO-ENSCHEDE

Op meerdere plaatsen op bovengenoemd traject vinden onderhoudswerkzaamheden plaats. Verder zal de aannemer gedeelten van beide sporen vervangen tussen Hengelo en Enschede.

TRAJECT HENGELO-OLDENZAAL

Op meerdere plaatsen op bovengenoemd traject vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan beide sporen. Ook zal op het spoor tussen Hengelo en Oldenzaal ⦠>

Gevolgen voor het treinverkeer

Om de aannemers veilig te kunnen laten werken, rijden er gedurende bovengenoemde periode geen treinen op de trajecten Almelo-Hengelo-Enschede en Hengelo-Oldenzaal-Bad Bentheim? . Er rijden bussen in plaats van treinen. Reizigers kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.ns.nl en/of www.syntus.nl raadplegen of bellen met 0900-9292 (⬠0,70 p.m.). Internationale reizigers kunnen www.NSHispeed.nl raadplegen of bellen naar 0900-9296 (⬠0,35 p.m.). Ook NOS Teletekst paginaâs 754 en 752 geven actuele informatie.