Stadsdeel Zeeburg

Convenant duurzame hotels

27 november 2008
Op vrijdag 28 november ondertekent stadsdeelwethouder Dennis Straat samen met andere partijen het convenant duurzame hotels. Hiermee wil Zeeburg, samen met het Lloyd Hotel en het Mövenpick Hotel, een bijdrage leveren aan een duurzame economie en reductie van het broeikasgas CO2.

Het convenant wordt ondertekend door het Lloyd Hotel en het Mövenpick Hotel, de Stichting Keurmerk Milieu Veiligheid en Kwaliteit (KMVK), Koninklijke Horeca Nederland en stadsdeel Zeeburg. Tegelijkertijd tekenen zes andere stadsdelen eenzelfde convenant.

Door de ondertekening van dit stadsbrede convenant zet Amsterdam de toon in het verduurzamen van haar toeristische sector. In geen enkele andere Europese stad wordt op deze schaal gewerkt aan de verduurzaming van de hotelsector.

Het convenant om duurzaam te ondernemen in de toeristenbranche wordt afgesloten voor een periode van twee jaar. De ondertekenaars gaan zich in deze periode inspannen om, ieder vanuit hun eigen verantwoordelijkheid, samen de milieuprestaties van hotels te verbeteren. Binnen twee jaar moet daarmee het Green Key-certificaat worden behaald.

Met de ondertekening van het convenant en het behalen van de Green Key verwachten ondernemers tussen de 5% en 15% op energie en waterverbruik te besparen. Tevens wordt het management, personeel en de gasten duidelijk gemaakt op welke wijze zij actief kunnen bijdragen aan de verduurzaming van het hotel en daarmee het toerisme in Amsterdam.