Kinderhulp laat jeugdzorgkinderen delen in de Sinterklaasvreugde

28/11/2008 09:30

Nationaal Fonds Kinderhulp

Deventer, november 2008

Het Nationaal Fonds Kinderhulp laat kinderen in de jeugdzorg delen in de Sinterklaasvreugde

Voor kinderen in de jeugdzorg is het Sinterklaasfeest niet zo vanzelfsprekend. Maar dankzij de Actie Pepernoot van het Nationaal Fonds Kinderhulp kunnen 57.000 kinderen tóch genieten van een echte pakjesavond. Kinderhulp stelt hiervoor cadeaukaarten van V? ter waarde van 20 euro beschikbaar. Een uitkomst voor jeugdzorginstellingen en (pleeg-)ouders die zich het kopen van cadeaus anders vaak niet kunnen veroorloven.

'Pakjesavond is een echt kinderfeest. Kinderen die te maken krijgen met de jeugdzorg hebben het niet makkelijk en verdienen juist op deze avond een steuntje in de rug. Met Actie Pepernoot zorgt Kinderhulp ervoor dat deze kinderen niet worden overgeslagen,' zegt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp.

In totaal zijn er dit jaar aan meer dan 100 organisaties voor jeugdzorg cadeaukaarten verstrekt. De kaarten worden verdeeld over 57.000 kinderen in tehuizen, pleeggezinnen en behandelcentra.

Met Actie Pepernoot beoogt Kinderhulp dat een Sinterklaasviering voor ieder kind vanzelfsprekend blijft. De actie die sinds 2000 bestaat en jaarlijks wordt georganiseerd, ontvangt ook dit jaar weer een flinke bijdrage van de Sponsor Bingo Loterij.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al bijna 50 jaar in om kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg een beetje gewoon geluk te bezorgen. Kinderhulp honoreert aanvragen voor financiële ondersteuning, afkomstig van allerlei instellingen voor jeugdzorg. Het gaat hierbij om direct kindgerichte zaken zoals een weekje kamperen in de zomer, een fiets, een lidmaatschap van een sportclub of een echte Sinterklaasviering.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp is geheel afhankelijk van giften en donaties. Bijdragen voor Nationaal Fonds Kinderhulp kunnen worden gestort op gironummer: 40.40.40.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,