Gemeente Putten

Reconstructiewerkzaamheden Gervenhof uitgesteld

De gemeente Putten heeft met aannemingsbedrijf Kieft BV afgesproken, dat de reconstructiewerkzaamheden van de Gervenhof worden uitgesteld tot eind februari 2009.
De gemeente heeft aan Kieft BV opdracht verleend om de Gervenhof te reconstrueren inclusief het realiseren van een ontsluiting in de richting van de Molenstraat. Eind juni 2008 is Kieft gestart met de eerste werkzaamheden om de bereikbaarheid van de winkels te verbeteren. Aansluitend zou de Gervenhof in zijn geheel worden afgesloten voor het verkeer in de periode 15 september t/m 3 oktober 2008.

Op het moment dat het straatwerk rond het nieuwe winkel-/appartementencomplex voor een belangrijk deel was afgerond, is er bezwaar gemaakt tegen een verleende kapÂvergunning. Omdat sommige bomen de aanleg van de ondergrondse leidingen blokkeren, is het noodzakelijk om een aantal bomen te kappen. Het werk is daarom stilgelegd. Inmiddels is met de bezwaarden overeenstemming bereikt over het te verwijderen aantal bomen en de te realiseren "groencompensatie".

Omdat de komende decembermaand belangrijk is voor de winkeliers en de winterse weersomstandigheden de werkzaamheden kunnen vertragen, is het niet correct om op dit moment de Gervenhof voor meerdere weken af te sluiten. Daarom is met Kieft BV afgeÂsproken om de werkzaamheden eind februari 2009 te hervatten. De exacte afsluitingsÂperiode zal te zijner tijd gepubliceerd worden op de gemeentelijke informatiepagina.

De gemeente zal ervoor zorgen dat de Gervenhof in de tussenliggende periode goed toegankelijk is.

Omwonenden en omliggende bedrijven zijn schriftelijk op de hoogte gesteld.

---