Gemeente Putten

Project "Vermindering administratieve lasten voor ondernemers en voor burgers"

Zoals in het coalitieakkoord 2007-2010 is opgenomen, streeft het college naar terugdringing van regelgeving waar dit wenselijk en mogelijk is en naar een ondernemersvriendelijk dorp, onder andere door een snelle afgifte van vergunningen.
Voor ondernemers is het van groot belang dat zij niet onnodig tegen beperkende regels, langzame procedures of andere bureaucratische regeltjes aanlopen. Natuurlijk geldt dit ook voor andere inwoners van Putten.

De gemeente heeft daarom in het kader van de "Tijdelijke regeling stimulering aanpak vermindering gemeentelijke administratieve lasten" subsidie aangevraagd bij Senter Novem om dit aan te pakken. Vanwege het belang voor de lokale ondernemers, wil ook de Kamer van Koophandel Oost Nederland een gedeelte van de kosten dragen. De totale kosten voor het project bedragen ⬠30.000,00. Er is een subsidie van ⬠22.500,00 toegeÂkend en de Kamer van Koophandel betaalt ⬠2.500,00. Voor de gemeente resteert een bedrag van ⬠5.000,00.

Het project houdt in dat in overleg met de voorzitter van het IOP en de voorzitter van het WCP zijn 33 producten voor bedrijven zijn geselecteerd en 17 producten voor burgers. Het externe bureau Sira Consulting zal deze producten doorlezen. Er zal onder andere gekeken worden naar de wijze waarop een aanvraag moet worden ingediend, de aanvraagformuÂlieren, de gemiddelde aanvraagtijd, de geldigheidsduur, de kosten, e.d. Vervolgens formuleert Sira concrete maatregelen om de lastendruk te verminderen.

Naar verwachting zullen de resultaten in februari 2009 worden aangeboden aan de commissie voor Middelen.

---