Politie Hollands Midden


Datum: 28 november 2008

Leiden Aanhouding voor diefstal fiets De politie heeft in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 november een 18 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Agenten zagen de Leidenaar fietsen over de Haagweg en wilden hem controleren omdat hij geen verlichting voerde. Ook vertoonde de fiets kenmerken van diefstal. De Leidenaar wilde er vandoor gaan, maar stopte uiteindelijk aan de overkant van de weg. De Leidenaar bekende, nadat hij eerst een smoes vertelde, dat hij de fiets enkele weken geleden had gestolen in Voorschoten. De fiets was toen weggenomen tegenover het bejaardenhuis 'Hoflandhuis'. De politie heeft nog geen aangifte van diefstal van de fiets binnen. Het betreft een blauw/grijze Batavus damesfiets.

Leimuiden Politie onderzoekt eenzijdige aanrijding Een 54 jarige automobilist uit Roelofarendsveen is in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 november betrokken geweest bij een ongeval op de Herenweg. Door nog onbekende oorzaak is hij van de weg geraakt en reed hij tegen een stapel betonnen stelplaten die bij een woning stonden. Met diverse botbreuken is de automobilist vervoerd naar het VUMC in Amsterdam. De politie doet verder onderzoek.

Alphen aan den Rijn Aanrijding auto en fietsster Een 26 jarige fietsster uit Alphen aan den Rijn is op donderdagmiddag rond 15.00 uur betrokken geweest bij een aanrijding. Op de rotonde van de Aziëlaan en de Zuiderkeerkring kreeg zij geen voorrang van een 58 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Met aangezichtsletsel is de vrouw vervoerd naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Gouda Ernstig letsel fietser na valpartij Een 45 jarige fietser uit Gouda heeft vrijdagochtend 28 november ernstig letsel opgelopen na vermoedelijk een valpartij. De fietser werd even na 01.30 uur hevig bloedend aan zijn hoofd op de Sportlaan ter hoogte van de begraafplaats aangetroffen. Hij werd met spoedtransport en in kritieke toestand overgebracht naar het LUMC. Onderweg op de N11 bij de kruising Alphen aan den Rijn/Boskoop werd de ambulance opgewacht door een eenheid van het Mobiel Medisch Team van het LUMC om medische handelingen te verrichten.

Schoonhoven/Gouda Aanhoudingen na belediging De politie heeft donderdag 27 november even voor 21.30 uur negen Gouwenaren van tussen de 16 en 20 jaar aangehouden op verdenking van belediging van een buschauffeuse. De groep stapte in Schoonhoven op en gedroeg zich direct vervelend en luidruchtig. Ook werden er beledigingen geuit richting de buschauffeuse. Nadat er met de politie contact was opgenomen, werd de groep aangehouden op het Stationsplein in Gouda. Alle verdachten zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt op verdenking van baldadigheid.

Stolwijk Kleine hennepkwekerij in woning De politie heeft donderdag 27 november een kleine hennepkwekerij in een woning aan de Rembrandtlaan aangetroffen. De kwekerij met 24 planten was opgezet in een kleine ruimte op de vliering. De politie had begin oktober een tip rond de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij binnengekregen en heeft eerst vooronderzoek verricht. De planten en de kwekerij zijn ontmanteld en in beslaggenomen om te laten vernietigen. De stroom bleek niet illegaal afgetapt te zijn. De politie moet de bewoner nog horen.

Tip de politie De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig.

--- einde berichten ---