Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 28-11-2008

Politie assisteert bij ongeval

DE GROEVE Donderdagmorgen is een 51-jarige automobilist uit Zuidlaren op Hunzeweg in botsing gekomen met een 35-jarige automobilist uit Noordbroek. De man uit Noordbroek reed over de Hunzeweg in de richting van Zuidlaren. In een flauwe bocht raakte hij met zijn auto op de andere weghelft. Hierop botste hij tegen de tegemoetkomende automobilist uit Zuidlaren welke tot stilstand kwam in de sloot. Beide mannen zijn met licht letsel overgebracht naar het Martini Ziekenhuis te Groningen. (08-195338)

Auto in botsing met bromfietser

EMMEN Donderdagavond reed een 46-jarige automobilist uit Emmen over de Splitting. Toen hij linksaf wilde slaan zag hij de tegemoetkomende 17-jarige bromfietser uit Emmen over het hoofd. Een botsing was het gevolg. De bromfietser is met licht letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis te Emmen. (08-195580)

Alcomobilist bekeurd

ELIM Bij een controle op de Carstensdijk is donderdagavond een 54-jarige automobilist uit Gramsbergen aangehouden. De man blies bij de ademanalyse 315 ug/l (0,7 promille). De man heeft hiervoor een bekeuring ontvangen. (08-195544)

Mannen aangehouden voor vernieling

EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie twee mannen van 38 jaar en 17 jaar, beide uit Emmen, aangehouden op verdenking van vernieling. De mannen zouden eerder die avond bij een huis aan de Valtherlaan enkele ramen hebben vernield. Hierop waren de mannen het naastgelegen bos in gerend. De politie heeft beide mannen kunnen aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De zaak wordt onderzocht. (08-195590)

Aanhoudingen huiselijk geweld

EMMEN Donderdagmorgen is een 40-jarige man uit Emmen aangehouden voor huiselijk geweld. De man zou zijn vriendin meerdere malen hebben mishandeld. Het protocol Huiselijk Geweld is in werking gesteld. (08-195391)

ASSEN Donderdagmiddag is een 37-jarige man uit Assen aangehouden voor huiselijk geweld. De man zou al geruime tijd zijn vriendin mishandelen. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart. (08-195535)

Politie controleert fietsverkeer

ASSEN Donderdagmorgen heeft de politie op de Langedijk, de Borgstee en de Europaweg-Noord het verkeer per fiets gecontroleerd. Hierbij zijn 31 fietsers bekeurd voor het niet of verkeerd voeren van de fietsverlichting. 3 fietser zijn bekeurd omdat zij onvoldoende rechts hielden. (08-195326)

Bromfietser zonder helm bekeurd

MEPPEL - Een 19-jarige bromfietser uit Meppel is donderdagmiddag op de Hoofdstraat aangehouden. De man reed op zijn bromfiets en droeg geen helm. Hierop heeft de man een bekeuring ontvangen. (08-195517)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.