Persberichten Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht, 28-11-2008

Waarschuwing: pas op voor babbeltruc
DRIEBERGEN De politie heeft dinsdag 25 november een melding binnen gekregen van een 93-jarige vrouw bij wie gepoogd was met de babbeltruc binnen te komen.

In dit geval ging het om twee jonge vrouwen die zich voordeden als medewerksters van de thuiszorg. Onder dat mom belden zij bij de oudere dame aan en probeerden binnen te komen. Ondanks dat ze een pasje toonden van de thuiszorginstantie, vertrouwde de vrouw het niet en heeft ze de vrouwen niet binnen gelaten.

Gelukkig is er in dit geval geen sprake van een geslaagde beroving, maar de politie heeft de afgelopen tijd meerdere meldingen binnen gehad, waarbij dit wel het geval was. Mensen (soms één, soms meerdere) die aan de deur komen bij veelal oudere mensen, doen zich voor als medewerker(s) van een instantie (energiebedrijf, thuiszorg, bank of zelfs de politie). In deze gevallen probeert men met een geloofwaardig verhaal in de woning te komen waarbij, dan geld en/of goederen worden weggenomen of pasjes en pincodes worden gevraagd.

De politie adviseert u daarom om niemand zomaar binnen te laten die u niet kent, ook al worden er pasjes van instanties getoond. Als u een situatie niet vertouwt, dan kunt u in sommige gevallen het beste eerst de betreffende instantie bellen om navraag te doen. Als de situatie zich daartoe niet leent en/of u bent slachtoffer of getuige van een (poging) tot beroving, bel dan direct de politie op telefoonnummer 112. Voor minder spoedeisende informatie kunt u bellen met 0900-8844 of met meld misdaad anoniem op 0800-7000.