Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 27 november 2008

* DIVERSE VERLICHTINGSCONTROLES
SOMMELSDIJK - De politie heeft diverse verlichtingscontroles uitgevoerd. Fieters zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en dienen derhalve goed verlicht aan het verkeer deel te nemen. Op twee locaties, de Langeweg in Nieuwe Tonge en de Oudelandsedijk in Sommelsdijk, op woensdagochtend hielden agenten enkele verlichtingscontroles. In totaal zijn 150 fietsers gecontroleerd. 31 van hen reden zonder de juiste verlichting. Zij kregen daar een proces-verbaal voor. Degene die geen goede verlichting hadden, kregen een verlichtingssetje uitgereikt, dat ter plaatse op hun fiets werd gemonteerd. Tevens zijn de ouders van de overtredende fietsers via een brief op de hoogte gebracht.


* VERNIELER AANGEHOUDEN DOOR AGENTEN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft met gepast geweld een man aangehouden die een ruit vernield had. De man zou bij het huis van een vriend staan. Woensdagavond rond kwart over elf kreeg de politie melding dat een man een ruit vernield had aan de Djeddalaan. Toen agenten direct naar de locatie gingen, zagen zij de man nog bij het huis staan. Hierop werd de man meegedeeld dat hij aangehouden was en mee moest. Dit wilde hij niet en pleegde verzet, waarop de agenten pepperspray hebben gebruikt om hem aan te houden. De 47-jarige Rotterdamse man is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. Een agent liep een schaafwond op aan zijn onderarm door het verzet van de arrestant.


* DOORRIJDER AANGEHOUDEN NA TIP OPLETTENDE GETUIGE

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft na een tip van een oplettende getuige een verdachte aangehouden die door was gereden na het veroorzaken van een ongeluk. Dit is een misdrijf. Dinsdagavond rond kwart voor zes kreeg de politie melding dat er een ongeluk had plaatsgevonden in de omgeving van de Goudsesingel. Daar was bij de Vondelweg een auto tegen een 45-jarige vrouwelijke Rotterdamse fietser aangereden. Na dit gebeuren was de automobilist doorgereden en heeft de vrouw in hulpeloze toestand achter gelaten. Een oplettende getuige had kenmerken opgeschreven van de auto en dit snel doorgegeven aan de politie. Agenten startten direct daarop een onderzoek en hielden de doorrijder bij het Hofplein aan. De 28-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. De politie zal de oplettende getuige bedanken voor zijn bijdrage, zeker ook omdat hij direct eerste hulp heeft verleend aan het slachtoffer.

Woensdag 26 november 2008


* POLITIE HOUDT ANPR-ACTIE
WATERWEG-NOORD - De politie heeft in samenwerking met de Rijksbelastingdienst, Douane en Deurwaarderij een ANPR-actie gehouden op de Matlingeweg en de Sevillaweg. Tussen acht uur 's ochtends en vier uur 's middags controleerden politiemensen in totaal 7652 auto's. Dit leverde 87 hits op. Tevens werd in 10 gevallen een proces-verbaal opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen. In totaal werd 4974 euro geind. De Belastingdienst nam 9 auto's in beslag en inde 3966 euro aan vorderingen.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district West hield dinsdagavond een man aan. De 34-jarige Rotterdammer vernielde rond elf uur het interieur van een pand aan de Heemraadssingel met onder andere een brandblusser. Een bewoner van dit pand zag dit en waarschuwde de politie. De agenten waren snel aanwezig. Zij brachten de dronken Rottedammer naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten.


* AANGEHOUDEN NA VERNIELEN RUIT
ROTTERDAM - BOSPOLDER - Politieagenten van district West hielden in de nacht van dinsdag op woensdag een ontevreden klant aan. De 25-jarige Rotterdammer was niet tevreden over zijn eten en eiste zijn geld terug bij een horecagelegenheid aan de Spanjaardstraat. Op het moment dat hij dit niet kreeg, trapte hij de ruit van de zaak stuk.
De politie werd gewaarschuwd en was rond twee uur aanwezig. De Rotterdammer werd aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* POLITIE ONDERZOEKT AANRIJDING
ROTTERDAM-OOST / CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie onderzoekt een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets op de kruising tussen de Rivium Boulevard en de Riviumpromenade. Op dinsdagmiddag rond vijf uur reed de auto tegen een 32-jarige brommerbestuurder uit Krimpen aan den IJssel aan. Vermoedelijk verleende de 32-jarige autobestuurster uit Rotterdam geen voorrang aan de bromfiets die van rechts kwam. De man uit Krimpen liep letsel op aan zijn ribben. Ambulancepersoneel bracht hem over naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht.


* VROUWEN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ
Politieagenten hielden dinsdagmiddag vier vrouwen aan. Omstanders meldden
rond vier uur een vechtpartij aan de Aleidisstraat. Hier vochten twee vrouwen. Eén van hen gebruikte pepperspray. Agenten waren snel aanwezig en hielden het tweetal, en nog twee andere vrouwen die mogelijk betrokken waren bij de vechtpartij, aan.
Het viertal werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hier bleek één van de vrouwen pepperspray bij zich te hebben. Dit is in beslag genomen.
De aanleiding voor de vechtpartij leek te liggen bij één van de vrouwen die een andere gepord had met haar paraplu. Er wordt onderzoek ingesteld naar de vechtpartij waarbij gekeken wordt naar de rol van de vier Rotterdamse vrouwen (17, 19, 26 en 46). Ook krijgt de vrouw met de pepperspray een bekeuring voor verboden wapenbezit.


* POLITIE HOUDT DRIE EIERGOOIERS AAN
ROTTERDAM-ZUID / BARENDRECHT - De politie heeft maandag 24 november drie jongens uit Barendrecht aangehouden. Zij gooiden bijna een week lang elke avond eieren tegen ruiten van een woning aan de Mazurkastraat.
De jongens, van 15, 16 en 17 jaar, gooiden tussen zondag 16 november en zondag 23 november op vijf avonden eieren tegen de ruiten. Naast eieren bekogelden zij de woning ook éénmaal met een negerzoen en sneeuwballen. Na onderzoek werden de eiergooiers door de politie achterhaald en aangehouden. Zij werden doorverwezen naar bureau HALT.


* JONGEN GEWOND BIJ AANRIJDING
ROTTERDAM WAALHAVEN ZUID - De politie onderzoekt een aanrijding die dinsdagochtend plaats had op de Vondelingenweg. Hier werd de 17-jarige Rozenburger rond zeven uur aangereden terwijl hij op zijn scooter reed en van fietspad wisselde om zo richting de Waalhaven te rijden.
Een 26-jarige Rotterdamse automobilist negeerde vermoedelijk een rood licht terwijl hij in de richting van de Waalhaven reed. Hierdoor reed hij de scooterbestuurder aan. Deze kwam ten val en gleed met zijn voertuig de berm in. Ambulancepersoneel was snel aanwezig en bracht de Rozenburger naar het ziekenhuis. Hier bleek hij een flinke beenwond te hebben.
De technische ongevallendienst heeft een onderzoek ingesteld.