KLM en Adecco sterke partners

28/11/2008 11:18

Adecco

Contract voorziet in 60 miljoen euro aan HR-services

KLM en Adecco, sterke partners

KLM en Adecco hebben deze maand een driejarig contract afgesloten met een waarde van circa 60 miljoen euro voor de levering van HR-diensten. De overeenkomst is het resultaat van een tendertraject. Ook andere uitzendorganisaties gaan KLM ondersteunen bij de inzet van flexwerkers. Als contractpartner levert Adecco sinds 2004 met succes personeel aan diverse divisies.

Gezien de seizoensgebonden schommelingen in passagiers- en vrachtaanbod is de beschikbaarheid van gemotiveerde Flexwerkers cruciaal bij KLM. Om verzekerd te zijn van continuïteit, werkt KLM samen met verschillende uitzendorganisaties. Per 1 november 2008 liepen de contracten af. Alle grote uitzendorganisaties hebben vervolgens de kans gekregen om via een tender aan te geven hoe zij KLM de komende jaren denken te kunnen bedienen. Op basis hiervan heeft KLM gekozen voor samenwerking met Adecco, Manpower en Olympia. Bij deze keuze is naast de prijsstelling vooral ook gekeken naar de potentie voor procesverbetering.

Voor efficiencyverbetering in operationele flexprocessen heeft Adecco veel internationale expertise in huis. Klanten doen hun voordeel met specifieke analyse- en verbetermethodieken en speciaal ontwikkelde technologieën. De organisatiestructuur van Adecco (algemene en beroepsgerelateerde business lines) is afgestemd op snelle werving en selectie van gekwalificeerde medewerkers; de werkcultuur van Adecco stimuleert een open dialoog met de klant. Adecco heeft een eigen vestiging op Schiphol.

Bijzondere loopbaankansen

Agnes van der Vlugt, als International Key Accountmanager namens Adecco verantwoordelijk voor KLM, ziet het waardevolle contract als een bewijs van waardering voor de koers die Adecco sinds 2004 voor KLM volgt. Zij zegt: "KLM is een begrip, wereldwijd. Voor flexwerkers biedt de overeenkomst bijzondere loopbaanmogelijkheden in een dynamische werkomgeving. Bovendien kunnen gemotiveerde mensen met een passie voor de luchtvaartwereld rekenen op interessante training- en opleidingskansen."

De divisies van KLM, waaraan Adecco flexpersoneel gaat leveren, zijn: Ground Services, Cargo, Engineering & Maintenance, Administratief, Inflight Services en dochteronderneming Cygnific. Deze bedrijfsonderdelen staan samen voor een grote verscheidenheid aan functies; van grondwerktuigkundigen en bagagemedewerkers, tot Customer Care specialisten en Reservation agents. KLM heeft een eigen website bij Adecco met achtergrondinformatie en ervaringen van medewerkers. Op deze website(adecco.nl/klm) is altijd een actueel overzicht te vinden van de banen die KLM via Adecco vacant heeft.

Over Adecco

Adecco is wereldmarktleider in HR-services. Vanuit 6.700 vestigingen in 70 landen zetten ruim 35.000 medewerkers zich in voor de missie van de organisatie: better work, better life. Dagelijks zijn wereldwijd meer dan 700.000 mensen binnen diverse arbeidsvormen actief namens Adecco, waaronder veel specialistische professionals (Adecco Associates). Adecco besteedt veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling, training en opleiding van flexwerkers

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.adecco.nl/