Persberichten Lekstroom, 11.10 uur

Utrecht, 28-11-2008

Graffiti

NIEUWEGEIN - Een meisje werd op donderdagavond 27 november betrapt op het aanbrengen van graffiti. Zij verwijderde dit ook weer.

Rond 18.50 uur werd vanuit het cameracentrum van een vervoersmaatschappij gezien dat een meisje op het tramperron Zuilenstein aan de Symfonielaan witte graffiti aanbracht op een glazen wand. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar het meisje, 13 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, aan. Zij bekende met witte schoensmeer de graffiti te hebben aangebracht en haalde het direct weer weg.

Agenten brachten het meisje naar huis en stelden haar ouders op de hoogte. In overleg met haar ouders werd besloten dat de bekeuring voor afhandeling middels een alternatieve straf wordt overgedragen aan Bureau Halt.

Autokraker in vuilcontainer

VIANEN Een autokraker had op donderdagavond 27 november een wat aparte plaats om zich te verstoppen. Dat mocht hem niet baten: hij werd aangehouden.

Rond 19.50 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens zich op het Hofplein verdacht ophielden tussen geparkeerde autos. Zij schenen met een zaklampje in geparkeerde autos en waren kennelijk op het autokrakerspad.

Een motoragent was snel ter plaatse en zag de twee jongens lopen. Bij het zien van de agent renden beide verdachten weg. De agent ging achter één van hen aan. Die verdachte vluchtte een pand in en aan de achterzijde weer naar buiten. De agent reed om en wist dat de verdachte het terrein niet af kon zijn. Dat bleek inderdaad het geval: de verdachte was in een grote metalen vuilcontainer gaan liggen. De agent keek in de container, zag de verdachte liggen, sloeg de deksel weer dicht en hield die ook dicht. Toen andere politiemensen ter plaatse waren gekomen, werd de container geopend en de verdachte, een 19-jarige jongeman uit Vianen, aangehouden en geboeid.

De andere verdachte werd niet meer aangetroffen. Op het Hofplein bleek een auto te zijn opengemaakt, maar de verdachten hadden kennelijk nog geen kans gezien iets uit de auto te stelen.