Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 28-11-2008

Alcoholcontrole

BREUKELEN / LOENEN AAN DE VECHT / MAARSSEN De politie heeft op donderdagavond 27 november van 18.00 uur tot 00.30 uur op meerdere plaatsen een alcoholcontrole gehouden.

Eerst werd op de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht en op de Straatweg in Breukelen gecontroleerd. In totaal 355 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Drie automobilisten werden aangehouden omdat zij te veel hadden gedronken.

Later werd de controle verplaatst naar Maarssen. Daar werd gecontroleerd op de Sportparkweg en Sweserengseweg. Hier werden 275 blaastesten afgenomen en moesten vijf automobilisten mee naar het politiebureau. Twee van hen hadden dermate te veel gedronken dat hun rijbewijs werd ingevorderd.

Schoenendiefstal en geen ID

MIJDRECHT Drie mannen werden op donderdagmiddag 27 november aangehouden. Eén voor winkeldiefstal, de andere twee omdat zij zich niet konden legitimeren.

Rond 14.15 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Bozenhoven dat een man zich verdacht in de winkel gedroeg. De man trok een paar sportschoenen aan en stopte zijn eigen afdankertjes terug in de doos. Vervolgens liep hij weg.

De medewerkster bleef hem volgen, terwijl een collega de politie belde. Zij zag dat de man samen met twee andere mannen naar een auto liep en dat zij instapten. Agenten kwamen op dat moment ter plaatse. De man die de sportschoenen had gestolen, een 22-jarige Pool, werd aangehouden. De twee mannen die bij hem waren, 19 en 25 jaar oud en afkomstig uit Polen, konden zich niet legitimeren en werden daarom aangehouden. Alle verdachten werden naar het politiebureau overgebracht.

Exclusieve vliegers gestolen

MAARSSEN Op donderdag 27 november deed een man aangifte van de diefstal van meerdere exclusieve vliegers ter waarde van ongeveer vijfduizend euro.

Op woensdagmiddag 26 november werd een 69-jarige man uit Maarssen aangesproken door een bekende van hem. Die vertelde dat op de Talmastraat de deur van de garagebox van de Maarssenaar openstond en er spullen uit de box op straat lagen. De Maarssenaar ging naar de garagebox en zag dat die was opengebroken. Op straat trof hij enkele van zijn vliegers aan. Uit de garage bleken meerdere exclusieve vliegers te zijn gestolen. De inbraak is tussen zondag 23 november en woensdag 26 november gepleegd, maar vermoedelijk op woensdag 26 november.

Omschrijving vliegers:

Een katvormige 7 à 8 meter lange vlieger, opblaasbaar en zwart/wit van kleur;

Vliegers in de vorm van Nemo-vissen, geel/zwart, paars/zwart, rood/zwart;

Zeemeerminvlieger van 10 meter lang, zwart haar, roze bovenlijf en groen/grijs onderlijf;

Zeepaardvlieger van 7 meter, groen van kleur.

Aan getuigen die de inbraak hebben gezien of die weten wie sinds deze week in het bezit is van dergelijke vlieger(s), wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.