Gemeente Valkenswaard

Voorbereiding sloop Emmalaan

Voorbereiding sloop Emmalaan

Naar verwachting zal het college van burgemeester en wethouders binnenkort een bouwvergunning verlenen voor de bouw van 18 appartementen en een medisch centrum op de hoek van de Emmalaan en de Julianastraat in Valkenswaard. De sloopvergunning voor de voormalige LHNO-school op deze locatie (adres: Emmalaan 7) is al verleend.

Sloop voormalig schoolgebouw
De aannemer begint op maandag 8 december aanstaande met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het voormalig schoolgebouw aan de Emmalaan 7. De voorbereidende werkzaamheden bestaan onder meer uit het plaatsen van een hekwerk, het rooien van beplanting en het slopen van enkele bijgebouwen.

De sloop van het hoofdgebouw staat gepland vanaf maandag 5 januari 2009. In totaal zullen de sloopwerkzaamheden enkele weken in beslag nemen.Vanaf begin februari kan dan het bouwrijp maken van het terrein beginnen, waarna aansluitend de bouw van start kan gaan.

De hiervoor beschreven planning is alleen haalbaar bij gunstige weersomstandigheden.

Verkeersmaatregelen
In verband met de werkzaamheden zijn er verkeersmaatregelen nodig. In de periode vanaf begin januari 2009 tot aan de oplevering van de nieuwbouw (medio 2010) worden tijdelijke verkeersmaatregelen ingesteld in het gedeelte van de Julianastraat vanaf de kruising met de Emmalaan tot aan huisnummer 34. Wij zullen deze maatregelen tijdig publiceren.

Informatie
De omwonenden van de locatie aan de Emmalaan hebben een brief ontvangen van de gemeente met informatie over de werkzaamheden. Met vragen over de sloop en het bouwrijp maken kunt u terecht bij de toezichthouder op het werk, de heer F. Jetten van RA infra. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer 040-2076163.