Politie Haaglanden

Persberichten 28 november

Haaglanden, 28-11-2008

Autobedrijf overvallen, politie zoekt getuigen
Den Haag Een autoschadeherstelbedrijf aan de Binckhorstlaan is vrijdagochtend 28 november overvallen. Omstreeks 06.50 uur kwam een man de zaak binnen en bedreigde een 44-jarige medewerkster van het bedrijf met een wapen. Na de overval ging de verdachte er met een onbekende buit in een auto vandoor. De auto werd korte tijd later op het Trekvlietplein aangetroffen, de verdachte was gevlucht. Het signalement van de dader luidt: negroide man, 20-30 jaar oud. Hij droeg een donkere driekwart jas en een donkere coltrui. De recherche van Bureau Laak is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie die de politie kan helpen, bel dan met (0900)8844. Liever anoniem? Bel dan (0800)7000.

Vrijheidsberoving
Den Haag Bij de politie kwam donderdag 27 november aan het eind van de middag een vreemd telefoontje binnen. Iemand meldde dat hij tegen zijn zin werd vastgehouden in een woning in de omgeving van de Antheunisstraat. Toen de agenten daar poolshoogte gingen nemen, troffen zij in een woning aan de Convivastraat vijf personen aan. Een van hen, een 18-jarige Hagenaar, rende bij het zien van de agenten direct hun richting op. Het bleek dat hij door de andere vier mannen tegen zijn wil was vastgehouden in de woning. De vier anderen, drie Hagenaars in de leeftijd van 16 en 23 jaar en een 23-jarige Delftenaar, werden aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. De vier verdachten worden vrijdag 28 november voorgeleid aan de officier van justitie. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Slaap
Den Haag Surveillerende politieagenten troffen donderdagochtend 27 november om 10.20 uur op de Houtzagersingel een auto met ingeslagen ruit aan. Toen de agenten een kijkje in de auto namen, troffen zij op de achterbank een slapende man aan. Hij had een aantal tassen bij zich. In de tassen werden onder andere een laptop, router en andere goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De agenten hielden de man, een 36-jarige Hagenaar, aan op verdenking van diefstal. De verdachte is in verzekering gesteld.

Cocaïne in voertuig aangetroffen
Den Haag De politie hield op vrijdag 28 november rond 2.00 uur op de Statenlaan twee Hagenaars (38 en 42 jaar) aan. Tijdens een controle vond de politie in het voertuig, waar zij in zaten, twee ponypacks cocaïne. Onder de bestuurdersstoel vonden de agenten ook nog gereedschap dat goed gebruikt kan worden bij een inbraak. De Hagenaars werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Zij deden afstand van zowel de cocaïne als het gereedschap en konden met een bekeuring op zak weer naar huis.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Den Haag Politieagenten ontmantelden donderdag 27 november om 15.15 uur in een woning aan de Loosduinseweg een hennepkwekerij. In de woning vonden de agenten in twee slaapkamers 947 hennepplanten. De planten en de benodigde apparatuur werden voor vernietiging in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bewoners. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Dronken fietser
Den Haag Op camerabeelden was vrijdagochtend 28 november heel goed te zien dat een dronken man op de Van Limburg Stirumstraat fietste. De man was zo dronken dat hij de hele rijbaan gebruikte en van links naar rechts slingerde. Een medewerker van de Geïntegreerde Monitor Centrale (GMC) zag dat de fietser nabij het Huijgenspark viel. Hij waarschuwde zijn collegas die ter plaatse gingen. Zij spraken de fietser, een 21-jarige Hagenaar, aan. Het bleek dat de man behoorlijk onder invloed was. Hij werd aangehouden en aan het bureau blies hij 1085 ugl. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 14 uur mocht de fietser het politiebureau verlaten.

Fietster stoot bromfiets in de sloot
Delft Surveillerende agenten werden donderdag 27 november rond 15.45 uur naar de Binnenwatersloot gestuurd omdat daar een bromfiets in het water lag. Het bleek dat een 39-jarige fietster over de Binnenwatersloot was gereden op een fiets met daaraan een karretje gekoppeld waar haar kind in zat. Het karretje was gaan slingeren en had een langs de sloot geparkeerde bromfiets geraakt. Hierdoor was de bromfiets in het water gevallen. De brandweer heeft de bromfiets uit de sloot getakeld.

Met nekklachten naar het ziekenhuis
Zoetermeer Een 41-jarige Zoetermeerse automobilist is donderdag 27 november rond 18.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed op de Afrikaweg toen hij werd aangereden door een 22-jarige bestuurder uit Rijswijk. De Rijswijker verklaarde dat hij met zijn autoradio bezig was en daardoor te laat opmerkte dat de bestuurder voor hem afremde. Een botsing was het gevolg. De Zoetermeerder is met nekklachten naar het Langeland ziekenhuis vervoerd.

136 euro boete voor Poolse man
Zoetermeer Tijdens hun surveillance zagen agenten vrijdag 28 november rond 0.45 uur hoe een 28-jarige automobilist met een snelheid van ruim 150 km/uur over de A12 in de richting van Den Haag reed. De agenten hielden de automobilist staande. Hij kreeg een bekeuring. Omdat de man woonachtig is in Polen en in Nederland geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, moest hij ter plekke de boete van 136 euro betalen.

Onder invloed
Zoetermeer Een 36-jarige Hagenaar kreeg vrijdag 28 november in de vroege ochtenduren een rijverbod van 6 uur nadat agenten hem betrapt hadden toen hij met 100 km/uur door de tunnelbak van de Europaweg reed. De man werd staande gehouden en bleek onder invloed van alcohol. Hij blies 570 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Oproep getuigen: verlaten plaats ongeval op de Herman Gorterhove Zoetermeer Een 30-jarige Zoetermeerse fietsster is donderdag 27 november rond 7.45 uur op de Herman Gorterhove aangereden door een onbekende automobilist. De vrouw fietste over het fietspad langs de Zwaardslootseweg en wilde bij de Herman Gorterhove de weg oversteken. Op dat moment komt er uit de Herman Gorterhove een auto aangereden. De fietsster dacht dat de auto afremde en stak de weg over. De automobilist stak tegelijkertijd echter ook de kruising over en raakte de vrouw aan de rechterkant. De fietsster kwam ten val. De bestuurder reed zonder te stoppen door. Hij reed vermoedelijk in een blauwe Peugeot.
Bent u getuige geweest van deze aanrijding of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de automobilist? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Automobilist rijdt bejaarde voetgangster aan
Den Haag Een 32-jarige Haagse reed met haar auto, die geparkeerd stond in de Bankastraat, achteruit de Atjehstraat in. Daarbij zag zij vermoedelijk een 87-jarige Haagse mevrouw over het hoofd die in de Bankastraat liep. De voetgangster stond precies bij het voorwiel toen de automobiliste de draai maakte, waardoor ze tegen de grond gedrukt werd. Het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis. De politie stelt nader onderzoek in naar de toedracht van dit ongeval.

14-jarige rijdt op gestolen bromfiets
Den Haag De politie hield op donderdag 27 november rond 20.20 uur een 14-jarige Haagse jongen aan op de Raamstraat in Den Haag, omdat na controle bleek dat hij zonder rijbewijs op een bromfiets reed. Ook bleek dat de bromfiets gestolen was. De jongen had bovendien een busje traangas in zijn jas. Hij verklaarde dat de bromfiets van een vriend is. De jongen is ingesloten.

Auto botst op fietser
Leidschendam-Voorburg Een 58-jarige Leidschendammer botste op donderdag 27 november rond 8.30 uur op een 36-jarige fietsende vrouw op de Koningin Julianaweg. De automobilist had de vrouw niet gezien toen hij af wilde slaan, waardoor er een botsing ontstond. De vrouw belandde op de motorkap en viel vervolgens op de grond. Zij is vervoerd naar het ziekenhuis. De politie stelt nader onderzoek in naar de toedracht van dit ongeval.

Voetganger aangereden
Wassenaar Een 80-jarige vrouw uit Wassenaar werd op donderdag 27 november rond 17.40 uur aangereden toen zij overstak op de voetgangersoversteekplaats op de Hofcampweg. Een 38-jarige automobilist uit Wassenaar zag haar te laat en kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen. De vrouw raakte gewond en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. De politie onderzoekt de exacte toedracht van dit ongeval.

Verdachte woninginbraak aangehouden
Westland Een 20-jarige man uit Naaldwijk is op donderdag 27 november rond 12.50 uur aangehouden in de Boterbloem op verdenking van woninginbraak. De politie kreeg een melding dat er een inbraak had plaatsgevonden in een woning aan de Poelkade. De 57-jarige bewoner reed achter de verdachte aan. De bewoner vertelde de agenten dat de verdachte een fietspad op was gegaan, de wijk Opstal in. In de Boterbloem zagen agenten een man die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.