Politie Haaglanden

Extra persbericht 28 november

Den Haag, 28-11-2008

Twee daders gingen uitermate gewelddadig te werk Vijftien straatroven en twaalf autodiefstallen opgelost

Den Haag, 27 november 2008 - Met de aanhouding van een 25-jarige Hagenaar en een Rotterdammer (25) verwacht Politie Haaglanden een aantal zeer gewelddadige straatroven te hebben opgelost.

De recherche van politiebureau Zuiderpark startte medio september een onderzoek naar aanleiding van een vijftal straatroven, waaronder een beroving van een 76-jarige Hagenaar. De Hagenaar werd op zondag 14 september op de Staringstraat door zijn belagers aangevallen, gestoken en beroofd terwijl hij zijn hondje uitliet. Hij moest een week in het ziekenhuis liggen om te herstellen van zijn verwondingen.

Het onderzoek leidde naar de twee verdachten, die op 22 september in Den Haag werden aangehouden. Gedurende het onderzoek breidde het aantal verdenkingen zich uit. De mannen worden ervan verdacht in de eerste drie weken van september 15 straatroven te hebben gepleegd, waarvan acht in de regio Haaglanden en zeven in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Autodiefstallen
Daarnaast worden zij verdacht van 12 diefstallen van personenautos, waarvan vijf pogingen. Met de gestolen autos pleegden de verdachten hun berovingen. De berovingen kenmerkten zich door het extreme geweld dat door de verdachten op hun slachtoffers werd toegepast. Slachtoffers raakten daarbij min of meer ernstig gewond.

Beide verdachten werden op 2 oktober voorgeleid aan de raadkamer die de voorlopige hechtenis verlengde met 90 dagen.