Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 november 2008

Onbekende(n) spannen draad over voetpad, politie zoekt getuigen

Overdinkel

Onbekende(n) hebben een draad gespannen over het voetpad op de Hoofdstraat ter hoogte van de Gerhardus Majella kerk in Overdinkel. Hierbij raakte een 12-jarige meisje licht gewond. De politie is opzoek naar de dader(s).

Woensdag 26 november omstreeks 15.00 uur fietste een 12-jarige meisje over het voetpad voor de Gerhardus Majella kerk in Overdinkel. Over het voetpad was een draad gespannen, waardoor het 12-jarig meisje gewond raakte. De politie is opzoek naar de dader(s). Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Losser, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-148573)

Verstoring telefoonverkeer Politie Twente

Op woensdag 26 november is er rond 07:00 uur een verstoring geweest in het telefoonverkeer van de Politie Twente. Hierdoor is het algemene telefoonnummer 0900-8844 korte tijd onbereikbaar geweest. Nadat een calamiteitenschakeling in werking werd gesteld was het telefoonverkeer weer normaal mogelijk. Er wordt onderzocht wat de oorzaak is geweest van deze verstoring. Medewerkers van de afdeling Teleservice kregen de afgelopen tijd al enkele klachten van bellers die vertelden dat zij lang moesten wachten voordat hun oproep beantwoord werd, terwijl er geen sprake was van drukte of wachttijden in het servicecentrum. Ook naar deze klachten wordt momenteel onderzoek gedaan.

Vrouw gewond tijdens aanrijding

Hengelo

Een 57-jarige vrouw uit het Duitse Nordhorn raakte donderdag 27 november gewond, toen zij op de A1 ter hoogte van Hengelo werd aangereden door een automobilist.

Donderdag 27 november omstreeks 08.00 uur werd een aanrijding gemeld op de A1 ter hoogte van Hengelo. Bleek dat een 42-jarige automobilist uit Rossum een voor hem ontstane file te laat had opgemerkt en in aanrijding kwam met een 57-jarige automobiliste uit het Duitse Nordhorn. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (08-148682)

Vijf jongeren aangehouden na diverse vernielingen

Enschede

Vijf jongeren, een 21-jarige man uit Enschede, 21-, 24- en een 25-jarige man uit Dieren en een 22-jarige man uit Eerbeek werden in de vroege ochtend van vrijdag 28 november aangehouden, omdat zij diverse vernielingen hadden aangericht.

Vrijdag 28 november omstreeks 04.30 uur kreeg de politie melding van vernielingen op de Klomp in Enschede. Bleek dat een groep jongeren diverse vernielingen had aangericht, waaronder spiegels van auto's vernield, een fiets vernield en een ruit hadden ingegooid. De politie heeft vijf jongeren, een 21-jarige man uit Enschede, 21-, 24- en een 25-jarige man uit Dieren en een 22-jarige man uit Eerbeek aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-149135)

Verdachte van steekpartij aangehouden

Haaksbergen

Op 27 november rond 18.30 uur deed een 16-jarige jongen uit Haaksbergen aangifte van poging tot doodslag. Hij was door een onbekende man zonder enige aanleiding met een mes in de rug gestoken op de Lansinkstraat.

Naar aanleiding van een duidelijk signalement van de verdachte stelde de politie een onderzoek in. Daaruit kwam naar voren dat de verdachte een 22-jarige inwoner van Rekken was. In opdracht van de officier van justitie werd de man aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Het slachtoffer werd in het ziekenhuis behandeld aan de steekwonden. (08-149049)

Gestolen fiets gestolen

Enschede

Op 27 november rond 18.45 uur, zagen surveillerende agenten dat een man op de Molenstraat bezig was een fiets te stelen door het slot te verbreken. Toen de man op de fiets sprong en weg wilde rijden riepen de agenten hem aan. Hij schrok daar zo van dat hij van de fiets viel. De man, een 52-jarige man uit Enschede, werd aangehouden en voor verhoor ingesloten. Bij controle van de fiets bleek dat deze al sinds 13 januari 2006 als gestolen stond geregistreerd. (06-006184)

Jongens aangehouden voor diefstal

Almelo

Op 27 november rond 20.15 uur, kreeg de politie melding van een stichting aan de Vriezenveenseweg dat daar twee jongens waren betrapt op diefstal.

Toen de politie bij het pand arriveerde zag zij dat twee jongens uit het pand kwamen en er hardlopend vandoor gingen. Helaas voor hen waren twee agenten sneller en de jongens, beiden 14 jaar en afkomstig uit Almelo, werden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat zij uit een tas van een 62-jarige vrouw uit Almelo geld hadden weggenomen. Beide jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten. (08-149053)

Man aangehouden zonder rijbewijs

Hengelo

Bij een verkeerscontrole op de Bornsestraat trof de politie op 28 november rond 04.50 uur een bestuurder van een personenauto aan die niet in het bezit was van een rijbewijs. Bij het uitschrijven van het proces-verbaal gaf de man, een 21-jarige Hengeloër, een valse naam op. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na het ontvangen van de nodige processen-verbaal kon de man blijven, want hij bleek nog een hechtenis van 25 open te hebben staan. Hij werd ingesloten. (08-149134)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Almelo

Een 36-jarige man uit Almelo raakte op 27 november rond 05.30 uur gewond toen hij op de kruising Vogelweide Windmolenbroeksweg werd aangereden door een 36-jarige automobiliste uit Almelo.

De man reed op zijn bromfiets over de Windmolenbroeksweg en kreeg op de genoemde kruising geen voorrang van de vrouw die over de Vogelweide reed. De bromfietser raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (08-148675)

Veel bonnen bij verlichtingscontrole

Hengelo

Bij een controle op fietsverlichting, in en rond Hengelo, op donderdagavond 27 november werden 36 fietser bekeurd voor het fietsen zonder verlichting. Daarnaast werden twee bromfietsers bekeurd voor het rijden zonder helm, drie bromfietser kregen een bon voor het overschrijden van de constructiesnelheid, twee automobilisten voor het niet dragen van de gordel en een automobilist voor het negeren van het rode verkeerslicht. Ook kreeg een niet handsfree-bellende automobilist een bon. (08-149098)

tel. 053-4555588


---- --