Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Persbericht

CNV Taxi (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 28 november 2008


------

CNV Taxi stelt eerlijke cao-loonvraag tijdens Taxi-expo in Houten

"50 cent erbij voor elke taxichauffeur"

Taxichauffeurs en alle overige werknemers die in het taxi-personenvervoer actief zijn moeten er 50 cent bij krijgen. Die twee kwartjes gemiddeld behelzen de loonvraag die CNV Taxi vrijdagochtend 28 november tijdens de Taxi-Expo formeel zal indienen. Vakbondsbestuurder Wyb Kusters presenteert de cao-voorstellen in het Expo Center in Houten aan voorzitter Jan Zaaijer van werkgeversorganisatie KNV Taxi.

"Wij kiezen voor centen in plaats van procenten", zo verduidelijkt onderhandelaar Arjan Huizinga. "Dat maakt dat de laagstbetaalden in deze sector er relatief méér op vooruit gaan dan de mensen met wat hogere inkomens. Geen overbodige luxe in een branche waar de beloning geen overdreven vetpot is."

CNV Taxi stuurt aan op een cao met een looptijd van een jaar (januari - december 2009). Naast de genoemde verhoging van het uurloon wil de bond ook onderhandelen over de stap-voor-stap-opbouw van een dertiende maand als vast bestanddeel van de arbeidsvoorwaarden.

Om het niveau in de arbeidsvoorwaarden in de toekomst te garanderen wil CNV Taxi met de werkgevers afspreken dat deze in de toekomst alleen nog gebruik maken van NEN-gecertificeerde uitzendkrachten.