Deltion College


Phoenix / TAK winnaar First Lego League

Donderdag werd onder grote belangstelling de regiofinale van de the First Lego League gehouden in de Buitensociëteit. Het winnende team is Phoenix / TAK deze bestaat uit leerlingen van de Phoenix en Thomas à Kempis College. Het winnende team mag deelnemen aan de Beneluxfinale in Utrecht op 31 januari.

Tijdens de wedstrijden met de robots werden de 5 teams enthousiast aangemoedigd door hun supporters. De teams kregen punten voor succesvol uitgevoerde missies met hun robots. Daarnaast gaven ze presentaties over het veranderen van het klimaat aan een vakjury.

Naast de hoofdprijs waren er ook andere prijzen te winnen. De prijs voor het origineelste spandoek ging naar Octopus / Thorbecke. De prijs voor beste teamcoach en de robotprestatieprijs gingen naar Meander / De Twijn. De Ambelt / Campherbeekschool had het beste robotontwerp en de sportiefste supporter. Phoenix / TAK ontving naast de hoofdprijs de prijzen voor het beste teamwerk en ze gaven de beste klimaatpresentatie. Carillon / Diezercollege kreeg de doorzettersprijs.

Klik hier voor een film van de Lego League