Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 28-11-2008

Brutale winkeldievegges proberen personeel groothandel te misleiden

BREDA: Oplettend personeelsleden van een groothandel aan de
Konijnenberg hebben donderdagavond twee forse winkeldiefstallen verijdeld. Caissières zagen dat zowel een 23-jarige als een 45-jarige vrouw, beiden woonachtig in Roosendaal, met volle winkelwagens probeerden tussen twee rijden door zonder af te rekenen de winkel te verlaten. Om de eindcontrole te misleiden had een van hen een oude kassabon in haar handen.

Ze hadden goederen weggenomen voor een bedrag van circa 4000 euro. Het ging om onder meer twee home cinemasets, drie TV's, lego en enkele fototoestellen. Een van de dames was twee weken geleden in het warenhuis op de meubelboulevard in Breda ook al betrapt op een forse winkeldiefstal. Daar had ze voor 700 euro aan goederen gestolen. Beide winkeldievegges die buiten bij hun auto werden aangehouden, zijn in verzekering gesteld.

Arrestatie na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft donderdagavond omstreeks 21.00 uur in de wijk Heuvelkwartier een 33-jarige Bredanaar aangehouden ter zake huiselijk geweld.

Zijn 28-jarige vriendin deed aangifte. Zij verklaarde dat zij
gisteravond ruzie hadden gekregen over het feit dat zij hem geen geld wilde geven om wiet voor te kopen. Haar vriend ging helemaal door het lint zo verklaart zij. Hij begon haar uit te schelden. Vervolgens gooide hij de waterkoker en een fles allesreiniger tegen de muur kapot. Hij bedreigde haar, waarna een worsteling ontstond. Buiten sneed hij alle vier de banden van de auto van de vader van aangeefster kapot en sloeg ook nog de ruit van de voordeur in. Hierdoor liep het 7-jarig zoontje van aangeefster een wondje op naast zijn linkeroog. De verdachte is met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden en in verzekering gesteld.

Jonge dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren

BREDA: De politie heeft donderdagavond omstreeks 22.50 uur op de J F Kennedylaan een 19-jarige Bredanaar aangehouden ter zake rijden onder invloed. De jonge automobilist blies 410 ugl. De beginnend bestuurder kreeg niet alleen een proces-verbaal, maar moest ook direct zijn rijbewijs inleveren. Hij had naar eigen zeggen vijf glazen bier gedronken

Politie betrapt vier graffitispuiters op heterdaad

BREDA / BAVEL: De politie heeft vannacht na een melding van een alerte getuige omstreeks 03.40 uur in de omgeving van de Beukenlaan (Breda) / Seminariweg (Bavel) vier graffitspuiters op heterdaad aangehouden.

Het gaat om vier jongemannen uit Breda van 18(3x) en 19 jaar. De agenten zagen dat de vier mannen met spuitbussen een
elektriciteitshuisje aan het bekladden waren. Twee van de verdachten volgen een kunstopleiding en hadden kennelijk hun andere vrienden enthousiast gemaakt voor deze creatieve uitspatting. Ze hadden onder meer het woord SIR gespoten dat volgens hen kaas in het Kroatisch betekent. Ze hadden vooral de kleuren paars, geel, zwart en wit gebruikt. Ze krijgen naast een proces-verbaal ook een rekening van het schoonmaken.

Vier arrestaties tijdens het horecatoezicht in Breda

BREDA: De politie heeft tijdens het horecatoezicht in het Bredase uitgaanscentrum vannacht vier arrestaties verricht. De agenten vermelden in hun rapportage van veel luidruchtige en dronken
bezoekers. Vannacht draaiden ook twee medewerkers van de Koninklijke Marechaussee de horecadienst mee.

· Een 23-jarige Bredanar werd omstreeks 01.20 uur op de Haven aangehouden. Agenten zagen dat de man een fiets in de Haven gooide. Ze gaven hem daar een proces-verbaal voor. De verdachte verklaarde uit frustratie zijn eigen fiets in het water te hebben gegooid omdat de derailleur kapot was. Na het bekeuringsgeprek, waarin hem werd medegedeeld dat ook de kosten van het dreggen aan hem zouden worden doorberekend, vorderden de agenten dat de man het uitgaansgebied zou verlaten. Hij voldeed hier niet aan en riep luidkeels "Dit is
machtsmisbruik."Hierop hebben de agenten de recalcitrante en opgefokte man aangehouden.

· Omstreeks 01.20 uur werd op de Nieuwe Prinsenkade een 23-jarige Bredanaar aangehouden. Agenten zagen dat hij aan het wildplassen was. De man was dronken en kon zijn ID-bewijs niet tonen, waarna hij werd aangehouden. Rond 06.00 uur was de man nog zo dronken dat er alleen maar wartaal uit kwam.

· Een 30-jarige Udenhouter werd vannacht omstreeks 02.15 uur aangehouden voor baldadigheid op de Torenstraat. Agenten zagen dat de verdachte een tweetal fietsen omschopte. Tijdens zijn aanhouding pleegde hij verzet.

· Een 22-jarige Bredanaar werd omstreeks 03.30 uur eveneens op de Torenstraat aangehouden. Hij had een slaande beweging gemaakt naar een portier, kennelijk uit boosheid omdat hij niet binnen gelaten werd.

· Verder kregen nog twee wildplassers een bekeuring en werd één uitgaander op de bon geslingerd omdat hij geen ID-bewijs kon tonen.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

Politie onderzoekt poging tot beroving

BREDA: Een 25-jarige man heeft vannacht bij de politie een aangifte gedaan van een poging tot beroving. De politie arresteerde kort na het incident een verdachte, maar deze bleek niets met de zaak te maken te hebben.

Hij verklaart dat omstreeks 01.00 uur op de Vlaszak werd vastgepakt door een hem onbekende man die vanuit de Catharinastraat kwam. De rover eiste geld. Het slachtoffer wist zich los te rukken, waarna de dader er zonder buit vandoor ging. De aangever verklaart dat hij de dader kort daarvoor al gezien had op het Chasséveld, terwijl hij stond te pinnen bij de bank. De dader reed toen op een rode scooter voorbij. Het zou gaan om een lange circa 20 a 25 jaar oude blonde man. De politie arresteerde omstreeks 01.35 uur voor zijn woonadres in de omgeving van het station CS een 24-jarige Bredanaar. De man voldeed volgens de agenten volledig aan het door de slachtoffer opgegeven signalement en had naast zich een rode scooter staan. Hij is echter rond 02.30 uur weer in vrijheid gesteld omdat hij toch niet de dader bleek te zijn. Dit bleek na een spiegelconfrontatie met de aangever.

Arrestatie na vernieling en bedreiging

WERNHOUT: De politie heeft donderdagavond omstreeks 21.30 uur op camping Patersven een 38-jarige Poolse man gearresteerd op de
verdenking van bedreiging en vernieling. De man zou een 39-jarige landgenote bedreigd hebben met de dood. Bovendien had hij gepoogd haar woning binnen te komen door de ruit van de voordeur van haar woning te vernielen. Het slachtoffer komt vandaag aangifte doen.

Rechercheurs betrappen veelpleger op winkeldiefstal

BREDA: De politie in Breda was donderdagmiddag opnieuw succesvol in de strijd tegen winkeldieven. Twee agenten in burger besloten een vrouw te observeren die zich in twee winkels al verdacht gedragen had, maar geen aantoonbare diefstallen had gepleegd. In een warenhuis aan de Karrestraat sloeg ze wel toe. Een van de rechercheurs die haar in de gaten hield, zag dat ze bij de verzorgingsproducten twee flesjes mascara wegnam en niet afrekende. De andere rechercheur die bij de uitgang bleef staan, ving de winkeldievegge op. De verdachte, een veelpleger, is in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 28-11-2008 11:52 | © Regio Midden en West Brabant |