Senternovem


Nieuws

28-11-2008 | Promotie bouwsector in kansrijke markten voor duurzaamheid en innovatie

Vanaf 2009 start Innovations from Holland, een initiatief van de Netherlands British Chamber of Commerce, met de promotie van Nederlandse leveranciers van innovatieve en duurzame bouwmethoden bij meer dan 5.000 opdrachtgevers die betrokken zijn bij de grote bouw- en infraprojecten in China, Midden-Oosten en het Verenigd Koninkrijk. De bouwsector is booming, althans in het Midden-Oosten, China en binnen de publieke sector in het Verenigd Koninkrijk. Men is hard op zoek naar leveranciers van innovatieve en duurzame bouwmethoden en
-materialen. In deze landen staan gigantische bouw- en infrastructurele projecten op stapel. Zo start binnenkort in het Verenigd Koninkrijk het grootste woningbouwproject in Europa tot nu toe, staan in China zo'n 50.000 nieuwe wolkenkrabbers gepland en gaat men in het Midden-Oosten compleet nieuwe ecologische steden bouwen. Voor al deze plannen zijn honderden miljarden euro's beschikbaar. De projecten in deze landen moeten voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van bouwsnelheid en duurzaamheid; zaken waarover juist bij Nederlandse leveranciers veel kennis en kunde beschikbaar is. De grootschalige bouw- en infraprojecten bieden innovatieve Nederlandse bedrijven dus een unieke kans.
Naar aanleiding van de in 2007 gestarte en zeer succesvolle campagne 'Innovations from Holland' in het Verenigd Koninkrijk, lanceert de initiatiefnemers van Innovations from Holland, de Netherlands British Chamber of Commerce, per januari 2009 een grootschalige promotiecampagne om Nederlandse bedrijven te introduceren bij 5.000 opdrachtgevers in het Verenigd Koninkrijk, China en het Midden-Oosten. Levert u innovatieve of duurzame bouwmethoden of -materialen? Lees op de website 'Innovations from Holland' meer over hoe u aan deze unieke campagne kunt deelnemen.