Gemeente Zoetermeer

'Geweld in huis raakt kinderen. Zoek hulp'

Dit stond op het spandoek dat wethouder Frank Speel donderdag 27 november, staande op een hoogwerker, aan het Stadhuis bevestigde. Hij deed dit om aandacht te vragen voor huiselijk geweld. Daarna kregen mensen op straat een stressbal, folder of pen uitgedeeld en gingen met de wethouder in gesprek. Ook hulpverleners van Stichting Kwadraad en de politie deden mee aan de actie.

Tijdens de landelijke Week Zonder Geweld deed Zoetermeer met verschillende activiteiten mee om aandacht te vragen voor huiselijk geweld. Thema was: 'het kind als getuige'.

Het Erasmus College deed met de actie mee door lessen mogelijk te maken voor leerlingen van derde klas VMBO en HAVO/VWO. De lessen werden verzorgd door De Jutters (Jeugd GGZ).

Ook jongeren van Go4it waren de hele week op de been om in het Stadshart en de Dorpsstraat materialen uit te delen. De activiteiten werden gesteund door The Body Shop, die gadgets beschikbaar stelde.

Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (telefoon 0900 - 0443322) geeft 24 uur per dag en 7 dagen per week advies, informatie en ondersteuning aan alle betrokkenen bij huiselijk geweld.

Bellen kan ook anoniem. De medewerkers van het Steunpunt luisteren naar vragen of problemen en zoeken samen met de hulpvrager naar een oplossing. Bovendien hebben zij een geheimhoudingsplicht. Meer informatie is te vinden op www.huiselijkgeweldhaaglanden.nl. Op deze site is ook via de e-mail contact te leggen.

Wethouder Speel in hoogwerker Wethouder Speel in Stadshart