Stichting Diabeter opent tweede diabetesbehandelcentrum in Deventer

28/11/2008 12:00

Yellow Communications

Diabeter-Oost officieel geopend door Ir. J.I.M. de Goeij, Directeur-Generaal

Volksgezondheid van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Deventer, 28 november 2008 - Twee jaar na de opening van diabetesbehandelcentrum Diabeter in Rotterdam, is vanochtend de tweede vestiging - Diabeter-Oost - in Deventer officieel geopend. Diabeter is het eerste zelfstandige diabetescentrum in Nederland, dat volledig gespecialiseerd is in de behandeling van kinderen en jongvolwassenen met diabetes.

Oprichters en kinderartsen-diabetologen Henk Veeze en Henk-Jan Aanstoot over dit nieuwe centrum: "Diabetes komt op steeds jongere leeftijd voor en is bij kinderen en jongvolwassenen anders dan bij volwassenen. De resultaten van diabeteszorg bij deze groepen lopen achter en er komen nog teveel complicaties bij hen voor. Diabeter is het enige centrum in Nederland dat de beste diabeteszorg kan bieden, want de algehele diabeteszorg voor deze groepen kan en móet beter. In Rotterdam behandelen we al ruim 650 patiënten, nu kunnen we nog meer mensen met diabetes bereiken en helpen."

Twee vestigingen, één behandelteam

Mensen van over heel Nederland kwamen de afgelopen twee jaar naar Diabeter Rotterdam. Dr. Henk Jan Aanstoot: "Door de groei van ons patiëntenbestand en het feit dat de patiënten uit andere delen van Nederland soms drie uur onderweg waren naar Rotterdam, bleek de behoefte aan nog een Diabeter." Een groot deel van de patiënten kan nu terecht bij Diabeter-Oost. De vestiging in Deventer richt zich voornamelijk op de regio's Zwolle, Enschede, Arnhem, Doetinchem en Apeldoorn. Dankzij de nieuwe vestiging hebben de patiënten die niet in staat waren om naar Rotterdam af te reizen, nu ook toegang tot de veelomvattende zorg die Diabeter biedt. "Eigenlijk is Diabeter-Oost gewoon een tweede voordeur van Diabeter. De werkwijze is identiek aan die van Diabeter Rotterdam en de kinderartsen werken op beide vestigingen," aldus Henk-Jan Aanstoot.

Diabeter = multidisciplinair

Het diabetesbehandelcentrum biedt kinderen en jongvolwassen met diabetes type 1 volledige en continue zorg met gebruikmaking van de nieuwste medische inzichten en technologische ontwikkelingen. Diabeter stemt de behandeling volledig af op het individu. De zorg is op de lange termijn gericht, verbetert de levenskwaliteit en voorkomt complicaties op de lange termijn. Bijzonder is dat de zorg van Diabeter multidisciplinair is. Naast de kinderartsen en diabetesverpleegkundigen zijn er bij Diabeter ook diëtisten en psychologen, om zo volledig mogelijke zorg te bieden. Allemaal specialisten met jarenlange ervaring met de behandeling van deze chronische ziekte. Diabetespatiënten en hun ouders/verzorgers krijgen bij het centrum coaching, begeleiding en educatie voor de medische en de psychosociale kant van diabetes en de behandeling van deze chronische ziekte. Diabeter is in geval van nood ook 24 uur per dag bereikbaar.

Onderzoek en educatie

Diabeter verricht naast de zorg en behandeling van diabetespatiënten ook wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van diabetes, het voorkomen van diabetes en het verbeteren van de behandeling van de ziekte. Daarnaast is Diabeter nauw betrokken bij educatie en verzorgt onderwijs voor artsen in opleiding en artsen die zich willen specialiseren of bijscholen in de diabeteszorg.





http://www.yellow-communications.com