Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

LNV'er wint taalprijs

Nieuwsbericht | 28-11-2008

"Van harte gefeliciteerd met je prijs voor 'de best schrijvende ambtenaar van 2008'! Helder en begrijpelijk taalgebruik is geweldig belangrijk, vind ik. En ik ben dan ook heel blij dat jij vandaag gewonnen hebt! Hopelijk inspireert jouw prijs al je collega's." Zo luidde de felicitatie-sms van minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) aan LNV-ambtenaar Nellie van Beusekom.

Van Beusekom ontving de sms gistermiddag, nadat zij in het gemeentehuis van Den Bosch de nationale schrijfwedstrijd voor ambtenaren 'De overheid schrijft stukken beter' had gewonnen. Van Beusekom was één van de zes genomineerden en ging uiteindelijk met de Gouden Veer naar huis. Linde van den Bosch, algemeen secretaris van de Nederlandse Taalunie, reikte de prijs uit. "Ik kan het nog niet geloven", was de eerste reactie van Van Beusekom.

De brief waarmee Van Beusekom had gewonnen, was gericht aan een jonge boer die was afgewezen voor de Europese startsubsidie. De jury was zeer lovend over het antwoord van Van Beusekom. "Kort en krachtig, geen woord teveel" en "de brief erkent het probleem van de betrokken burger", zo prees de jury de brief. Bovendien was de jury erg te spreken over de snelheid waarmee de brief was beantwoord.

Het was de vierde keer dat de wedstrijd werd gehouden. Aandacht onder ambtenaren voor heldere overheidstaal is het doel ervan. Ambtenaren kunnen een bestaande brief insturen of een wedstrijdopdracht uitwerken.
LNV'er Nellie van Beusekom ontvangt de prijs voor best schrijvende ambtenaar 2008.