Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


28 nov 2008

Vuurwerkcampagne Halt richt zich ook op ouders

De vuurwerkcampagne van Halt richt zich dit jaar specifiek op de rol van ouders. Ouders kunnen op de website knalrelaxed.nl tips vinden hoe ze hun kinderen kunnen ondersteunen bij het veilig en verantwoord omgaan met vuurwerk.

Gemeenten kunnen ouders een door Halt opgestelde brief sturen. In deze brief wordt een appèl gedaan op ouders om er samen met hun kinderen voor te zorgen dat Oud en Nieuw voor iedereen een leuk en veilig feest is. Daarnaast geeft de brief veiligheidstips en informatie over wet- en regelgeving.

Om overlast en ongelukken te voorkomen, organiseert Halt in het hele land voorlichtingsactiviteiten voor jongeren van elf tot veertien jaar. Voor leerlingen van groep 7 en 8 is een lesboekje gemaakt met de thema's: veiligheid, vernieling, slachtoffers en wetten en regels. In het voortgezet onderwijs richt de campagne zich op vragen als: denk je aan je eigen veiligheid en aan die van omstanders, probeer je overlast te voorkomen en durf jij nee te zeggen als je vrienden je uitdagen iets te doen met vuurwerk dat niet mag?

Speciaal voor de vuurwerkcampagne is www.knalrelaxed.nl gelanceerd. De website richt zich op ouders, leerkrachten en jongeren.