Gemeente Soest

.

Conceptbeleidsnota Sporten en Bewegen 2009-2012 beschikbaar

28 november

Met ingang van vrijdag 28 november 2008 ligt de conceptbeleidsnota Sporten en Bewegen ter inspraak. In deze conceptnota worden de ambities op sport- en beweeggebied voor de komende jaren kenbaar gemaakt.

De hoofdlijnen van het voorgestelde beleid voor de periode 2009-2012 zijn hierin terug te vinden. In een uitvoeringsprogramma zal dit nader worden uitgewerkt. Deze conceptbeleidsnota is tot stand gekomen na consultatie van verschillende partijen.

Met dit beleid willen we zoveel mogelijk inwoners stimuleren om te sporten en (voldoende) te bewegen en hier goede randvoorwaarden voor bieden. Via verschillende pijlers wordt dit beleid nader uitgewerkt. De aandacht voor het (voldoende) bewegen van de inwoners is nieuw. Te weinig bewegen is een belangrijke risicofactor voor de gezondheid.

Daarom wordt ingezet op het stimuleren van de inwoners om minimaal 30 minuten per dag te gaan bewegen. Sporten en bewegen is goed voor de gezondheid, maar ook leuk om te doen.

Om het sporten en bewegen mogelijk te maken worden de inwoners en de sportverenigingen hierin ondersteund door de gemeente, waarbij er extra aandacht is voor die groepen waarvan de deelname achterblijft ten opzichte van andere groepen.

Andere belangrijke aspecten uit de conceptbeleidsnota zijn de inzet om de bestaande diversiteit aan sportvoorzieningen binnen de gemeente te behouden en zo mogelijk uit te breiden, het ondersteunen van sportaanbieders om hen te helpen om hun sportaanbod ook ten gunste te laten komen aan de wijk en scholen, het ondersteunen van topsporttalenten en het betaalbaar houden van de sport(voorzieningen) door een eigen bijdrage van de sportverenigingen te vragen voor de investeringslasten.

Op 11 december 2008 zal tijdens De Ontmoeting van de Raad de conceptbeleidsnota worden toegelicht. Vaststelling van de definitieve nota door de gemeenteraad is voorzien begin 2009.

De conceptbeleidsnota is digitaal te raadplegen: Sporten en bewegen