FNV

Beste Stageplek van Nederland is verpleegtehuis in Amsterdam

De beste stageplek van 2008 is De Poort, een verpleegtehuis in Amsterdam. Caroline Haarsma (22) nomineerde haar stageplek voor de Monica Lewinsky Award. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt door FNV Jong om werkgevers te stimuleren goede stageplekken aan te bieden aan scholieren. De uitreiking van de Monica Lewinsky Award 2008 is maandag 1 december tussen 16:30 en 17:30 uur te zien in het televisieprogramma Reaction op TMF.

Collega's van verpleegtehuis De Poort in Amsterdam hebben uit handen van stagiair Caroline de Award in ontvangst genomen. Caroline: "Ik zit in een open en hecht team. Ik krijg alle ruimte en verantwoordelijkheid om het beroep goed te leren." Jeroen de Glas, voorzitter FNV Jong vult aan: "Caroline is boventallig, dat wil zeggen extra. Ze krijgt daarnaast goede begeleiding, ook van haar school. Daarbovenop krijgt ze ook een stagevergoeding. Dit is zoals het hoort. De mensen van verpleegtehuis De Poort hebben de Award dan ook dubbel en dwars verdiend."Stagiaire Caroline kreeg van FNV Jong een kledingbon van euro 500 die zij onder begeleiding van een persoonlijk styliste kan gaan uitgeven.

De Monica Lewinsky Award is vernoemd en vormgegeven naar de meest beroemde stagiair ter wereld die een wel zeer intensieve begeleiding kreeg tijdens haar stage in het Witte Huis. FNV Jong reikt de prijs - een sigaar in roze plexiglas gegoten - sinds 2006 ieder jaar uit om duidelijk te maken aan welke voorwaarden een goede stageplek moet voldoen. Een helder programma, de stagiair moet boventallig zijn, niet alleen koffie halen, een goede stagebegeleider hebben op de werkplek en goede begeleiding van school. En een behoorlijke stagevergoeding volgens de CAO (gemiddeld euro 200 voor een volle stageweek) behoort ook tot de criteria.

Verpleegtehuis de Poort in Amsterdam aan de rand van de Jordaan maakt onderdeel uit van Zorggroep Amsterdam (Amsta). FNV Jong is het jongerennetwerk van Nederlands grootste vakcentrale FNV en komt op voor de belangen van bijna 200 duizend jonge FNV leden.




FNV