Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt man aan na aanrijding en zoekt getuigen

Someren, 28-11-2008 o De politie heeft vrijdag rond 0.15 uur op de Teunis Spekbaan een 27-jarige man uit Polen aangehouden.

Aanrijding:

Kort daarvoor kreeg de politie de melding van een getuige dat een auto met hoge snelheid op de kruising Teunis Spekbaan/Langendijk een lantaarnpaal uit de grond had gereden. Vervolgens kwam de auto tot stilstand tegen een boom. Agenten gingen ter plaatse en zagen de twee inzittenden, een 27-jarige man en een 29-jarige vrouw, beiden uit Polen, naast de auto staan.

Bestuurder gevlucht

De twee gaven aan dat de bestuurder van de auto was gevlucht. De ambulance kwam ter plaatse en wilde de twee slachtoffers onderzoeken. De Poolse man was hier niet van gediend en begon het ambulancepersoneel te bedreigen. Het ambulancepersoneel wilde de man niet verder helpen en door een agent werd de man uit de ambulance gehaald. De verdachte nam een dreigende houding tegen de agent aan en probeerde het dienstpistool van de agent te pakken. Na enig verzet kon de man aangehouden worden. Tijdens deze schermutseling maakte de verdachte een bril van een agent kapot, ook trapte hij tegen de knie van de agent. Tijdens het vervoer naar het politiebureau bleef de man zeer vervelend. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De vrouw hield aan het ongeluk geen letsel over.

Getuigenoproep

De politie is nog op zoek naar de bestuurder van de auto. Deze man is vermoedelijk gewond geraakt als gevolg van de aanrijding. Weet u waar deze man is, of heeft u andere informatie dan kunt u contact opnemen met de politie van Deurne Asten Someren via telefoonnnummer 0900-8844. Of anoniem op 0800-7000.