Nederlandse Politiebond


START GEMAAKT MET ONDERZOEK FUNCTIEWAARDERING

In de CAO 2008-2010 is afgesproken een beloningsonderzoek te houden en het huidige functiewaarderings- en beloningssysteem te vernieuwen. Voor de begeleiding hiervan is de Stuurgroep Fuwapol opgericht. In deze Stuurgroep zitten naast de vier bonden vertegenwoordigers vanuit de korpsen en vanuit het ministerie. Op 20 november jl. is de Stuurgroep voor het eerst bij elkaar geweest.

Dit beloningsonderzoek en de vernieuwing van het functiewaarderings- en beloningssysteem is voor de NPB tijdens de afgelopen CAO-onderhandelingen een belangrijk punt geweest om te kunnen komen tot een betere beloning van verschillende functies bij de politie die nu naar onze mening ondergewaardeerd worden zoals bijvoorbeeld het werken in de BPZ en de recherche. De vernieuwing van het functiewaarderings- en beloningssysteem is naar onze mening van wezenlijk belang om tot een oplossing te komen voor de schrijnende onderbezetting in deze functies.

Door veel collega's die benieuwd zijn naar de ontwikkelingen op dit punt zijn we al benaderd over de voortgang van het onderzoek. We kunnen melden dat in deze eerste bijeenkomst de werkafspraken zijn gemaakt. De Stuurgroep is het erover eens dat er snelheid gemaakt moet worden. Immers het nieuwe functiewaarderings- en beloningssysteem moet op 1 januari 2010 in de steigers staan.
Over de verdere ontwikkelingen vanuit de Stuurgroep zullen wij u op de hoogte houden.

Gepubliceerd op 28 november 2008 door Renny de Graaf.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.