FloraHolland


Thamerpolder

AALSMEER, 28 november 2008 - Binnen Greenport Aalsmeer is een ruimtevisie (MLT2025) ontwikkeld die richting geeft aan de ruimtelijke invulling en functies binnen de Greenport Aalsmeer. Om inhoud te kunnen geven aan deze ruimtelijke economische visie heeft FloraHolland in 2008 een grondpositie verworven in de Thamerpolder (ca 25 ha). In het verleden heeft FloraHolland vestiging Aalsmeer onderzoek gedaan naar de Thamerpolder als uitbreidingslocatie voor het veilingcomplex, omdat dit gebied na "locatie Oost" de enige uitbreidingsmogelijkheid was op dat moment.

In Greenport Aalsmeer-verband is gesproken over de invulling/functie van de diverse gebieden uit de ruimtevisie. De ruimtevisie is vooral een ontwikkelingsperspectief en kan door diverse ontwikkelingen in de loop der tijd wijzigen. Voor de Thamerpolder is door de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn aangegeven op deze locatie "Amstelgroen" te willen realiseren.

FloraHolland vestiging Aalsmeer heeft met de aankoop van gronden in de Thamerpolder ontwikkelingen voor de Greenport zeker willen stellen. Voor de Iepenlaan wordt momenteel gewerkt aan een reconstructie om op deze locatie duurzame glastuinbouw te realiseren voor de toekomst. De aankoop van de gronden in de Thamerpolder door FloraHolland vestiging Aalsmeer staat de reconstructie van de Iepenlaan niet in de weg.

FloraHolland vestiging Aalsmeer ziet mogelijkheden om bij optimalisering en intensivering van het ruimtegebruik op andere locaties, de gronden in de Thamerpolder in te zetten voor onder meer waterberging.