Provincie Groningen

Start aanleg Blauweroos 28 november 2008

Half november is de provincie Groningen gestart met de aanleg van de rotonde de 'Blauweroos', een aangepaste aansluiting voor Winschoten, Blauwestad en Beerta op de A7 (afrit 47). Hierdoor wordt de doorstroming en verkeersveiligheid verbeterd. De verwachting is dat werkzaamheden volgend jaar december klaar zijn.

Voor de uitvoering van de werkzaamheden is de Beertsterweg tussen het viaduct over de A7 en het Oostereinde tijdelijk omgelegd en geldt ter plaatse een maximum snelheid van 30 km/h. Deze weg zal tot medio 2009 in gebruik blijven en belemmert de bereikbaarheid van de omgeving niet.

In 2009 is het echter wel nodig om bepaalde wegvakken te stremmen. Hiervoor zullen dan omleidingsroutes worden ingesteld die door borden worden aangegeven. In 2009 dient de weggebruiker rekening te houden met de volgende stremmingen:

Februari 2009
Ten behoeve van heiwerkzaamheden worden de toe- en afritten van de A7 gefaseerd gestemd. Duur van de afsluitingen is circa 1 week per afrit. Ongeveer 14 dagen voor de afsluiting worden vooraankondigingborden geplaatst. De omleidingsroutes zullen door middel van borden worden aangegeven.

Juni 2009
In juni worden de liggers (dragers) voor de viaducten aangebracht. Hiervoor is het noodzakelijk de rijksweg A7 ter hoogte van de Beertstertunnel te stremmen. Het verkeer wordt over de toe- en afritten geleid. De afsluitingen vinden in de weekenden en avonden/nachten plaats.

Augustus t/m december 2009
De afrit vanaf Groningen en toerit naar Duitsland worden afgesloten in verband met de aanleg van zuidelijke opritten. Het verkeer wordt omgeleid via de afrit Heiligerlee (afrit 46) en de afrit Klein Ulsda (afrit 48).

Tussen oktober en december 2009
Het gehele kruispunt wordt een paar weekenden afgesloten in verband met asfalteringswerkzaamheden.

De planning is globaal en hangt onder andere af van de weersgesteldheid en algemene voortgang van het werk.

28 november 2008