FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten heeft onderhandelingsresultaat voor cao ABN AMRO

FNV Bondgenoten heeft vandaag voor de 27.000 werknemers van ABN AMRO een onderhandelingsresultaat voor een overgangs-cao bereikt vandaag. Per 1 januari 2009 krijgen alle ABN AMRO medewerkers 3,5% loonsverhoging, structureel én op de loonschalen.

De employability cao - een sociaal plan regeling - wordt met twee maanden verlengd en heeft dan dezelfde looptijd als de nieuwe cao, namelijk tot 1 maart 2010. Ook medewerkers die zijn gealloceerd bij RBS (Royal Bank of Scotland) vallen onder deze cao.

FNV Bondgenoten bestuurder Carla Kiburg: "We hebben de huidige cao verlengd omdat we onze aandacht dan kunnen richten op de heropbouw van een nieuwe, sterke Nederlandse bank. Dit is een goed onderhandelingsresultaat, dat wij positief aan de leden zullen voorleggen. De werknemers krijgen zekerheid en al per 1 januari aanstaande 3,5%, die meteen meetelt in bijvoorbeeld hun pensioenopbouw. Verder is het belangrijk dat ze houden wat ze hebben. Ook als de nieuwe bank - ANB AMRO/Fortis - er is, blijft het arbeidsvoorwaardenbeleid ongewijzigd."