FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: antwoord op overbruggingskrediet van overheid voor SHB blijft uit

FNV Bondgenoten heeft op 31 oktober 2008 aan de ministers van Algemene Zaken, Financiën, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en aan Economische Zaken een verzoek gedaan voor een overbruggingskrediet van 5 miljoen euro voor de noodleidende Rotterdamse havenpool SHB. Tot op heden heeft de bond echter nog geen antwoord van de ministers ontvangen.

SHB voelt in de Rotterdamse haven als eerst de gevolgen gevolg van de kredietcrisis. Het werkaanbod is aanzienlijk teruggelopen en hierdoor heeft SHB te maken gekregen met een grote leegloop. Met steun van de overheid kan het bedrijf nu overleven. Als later het werk weer aantrekt, kan SHB zijn goedopgeleide havenwerkers snel weer inzetten.

Bestuurder Ruud Wennekes van FNV Bondgenoten: "Ik heb nog steeds niets gehoord van de ministers. Minister Bos kan in een weekend wel de banken helpen, maar voor een havenpool, waar goed opgeleiden havenwerkers werken, maakt hij geen haast. Ik maak me daar ernstige zorgen over, want SHB staat het water aan de lippen".

FNV Bondgenoten roept de minister nogmaals op om zo snel mogelijk met het gevraagde overbruggingskrediet akkoord te gaan.