Stadsdeel Zeeburg

Bouw wooncomplex Fountainhead kan doorgaan

Raad van State wijst alle bezwaren af

28 november 2008
De bouw van Fountainhead aan de Ertskade op Sporenburg mag doorgaan. Zo heeft de Raad van State (RvS) geoordeeld op 26 november. Bewoners die bezwaar maken tegen Fountainhead hadden hoger beroep ingesteld om te voorkomen dat het nieuwe bestemmingsplan de bouw van Fountainhead mogelijk maakt. De RvS heeft de bezwaren van de tegenstanders op alle punten ongegrond verklaard.

Het stadsdeelbestuur van Zeeburg is bijzonder content met de RvS-uitspraak, aldus plaatsvervangend stadsdeelvoorzitter Dennis Straat. "Op alle punten is het stadsdeelbestuur in het gelijk gesteld. We mogen doorgaan met de bouw van het wooncomplex annex schoolgebouw. Voor de aanleg van een speelveld naast Fountainhead waren de belemmeringen al eerder weggenomen doordat de bezwaarmakers hun bezwaar hadden ingetrokken."

De positieve uitspraak in hoger beroep is er een van een reeks procedures tegen het stadsdeel in de afgelopen jaren, benadrukt Dennis Straat. "Dat het stadsdeelbestuur telkens in het gelijk is gesteld, bevestigt het feit dat we als bestuur zorgvuldig te werk gaan met het maken van belangenafwegingen en met het correct doorlopen van bestuurlijke en juridische procedures."

Verwijzend naar de lopende procedure bij de Rechtbank van Amsterdam tegen de verleende bouwvergunning voor Fountainhead, zegt Dennis Straat dat het stadsdeelbestuur de uitspraak van de bestuursrechter met vertrouwen tegemoet ziet. Naar verwachting doet de rechtbank in deze zaak een uitspraak uiterlijk eind december 2008 of begin januari 2009. De Amsterdamse Rechtbank gaf eind augustus te kennen haar uitspraak uitgesteld te hebben totdat de Raad van State zich heeft uitgesproken in het hoger beroep tegen het nieuwe bestemmingsplan.