Stichting DOBSC en The Colour Kitchen openen restaurant in Colombia

28/11/2008 13:38

Luna@Sterre

AMSTELVEEN, 28 november 2008 - Stichting DOBSC en The Colour Kitchen slaan de handen ineen en zullen medio 2009 het restaurant The Colour Kitchen Bogota openen in Colombia. In dit restaurant zullen ex-kindsoldaten, jonge moeders en andere kansarme jongeren worden opgeleid om in de toekomst in hun eigen broodwinning te kunnen voorzien. Een hypermoderne keukeninrichting met alle toebehoren is hiertoe op woensdag 26 november verscheept naar Colombia. De aftrap van de verscheping werd gegeven door voetballegende Arnold Mühren op het parkeerterrein van Hotel Spaander te Volendam.

Stichting DOBSC Nederland

Stichting DOBSC Nederland investeert in diverse duurzame ontwikkelingsprojecten in meerdere landen. Voorbeelden hiervan zijn: opleiding tot kok voor kansarme jongeren, een dagelijkse voedzame maaltijd voor behoeftige kinderen en duurzame landbouwprojecten. Alle projecten kennen een open structuur en zijn vrij toegankelijk voor donateurs en andere geïnteresseerden. DOBSC Nederland wordt gesubsidieerd door ICCO, Impulsis en door eigen initiatieven, zoals het Culinair Cadeau.

The Colour Kitchen

Grote groepen allochtonen kennen een achterstand op de arbeidsmarkt. De redenen hiervoor zijn divers, maar een belangrijke reden is de discriminatie, die zij op de arbeidsmarkt ondervinden. The Colour Kitchen stelt, middels haar Stichting, zichzelf ten doel deze groep een traject aan te bieden waarin leren en werken hand in hand gaan en waar een garantie op werk wordt aangeboden, voor ieder op zijn of haar eigen niveau. De beoogde doelgroep is daarbij divers. Bij de selectie zijn afstand tot de arbeidsmarkt in combinatie met "talent" en motivatie de belangrijkste selectiecriteria. De eerste locatie van The Colour Kitchen is in 2007 geopend aan de Jan Evertsenstraat te Amsterdam. De plannen zijn om in de nabije toekomst meer Colour Kitchens te openen in binnen- en buitenland. The Colour Kitchen Bogota is daarvan de eerste.

Vanuit Nederland levert de The Colour Kitchen support op het gebied van kennis en ervaring zodat de investeringen van DOBSC een zo hoog mogelijke opbrengst krijgen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.thecolourkitchen.nl