Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 28-11-2008

Politie onderzoekt gewapende overval horecagelegenheid

SPRANG-CAPELLE - De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar aanleiding van een overval die vanmorgen plaats vond in een
horecagelegenheid aan de Bevrijdingsweg. Er raakte bij de overval niemand gewond. De daders zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan.

Even na 03.30 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een gewapende overval bij een
horecagelegenheid. De politie spoedde zich ter plaatse. Daar werden de agenten aangesproken door de 22-jarige nachtportier. Hij vertelde dat twee onbekende mannen hem overvallen hadden. Via een deur op de benedenverdieping hebben de daders kans gezien het etablissement binnen te komen. Onder bedreiging van een mogelijk vuurwapen eisten ze geld. Het slachtoffer gaf onder deze dreiging een onbekend geldbedrag af. Het tweetal, beiden voorzien van een bivakmuts, verliet vervolgens de gelegenheid op dezelfde wijze als waarop ze binnengekomen waren.

Naast het opnemen van een aangifte, een buurtonderzoek en een
onderzoek met een speurhond in de omgeving, hebben medewerkers van de technische recherche een sporen onderzoek ingesteld.

Dronken Poolse automobilist mag rijbewijs inleveren

WAALWIJK - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige Poolse automobilist. Tijdens de surveillance zagen agenten de man rijden op de Havenweg. Zijn rijgedrag gaf de politie aanleiding een controle in te stellen. Een blaastest op straat wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat de man 760 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde hij vijf tot zes flessen bier gedronken te hebben.

Echtgenoot winkeldievegge bedreigt agenten

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 16.00 uur bij het bureau aan de Taxandrieweg een 37-jarige inwoner uit Waalwijk aangehouden voor bedreiging. Agenten die gistermiddag naar aanleiding van een melding van een winkeldiefstal winkelcentrum de Els binnen liepen werden door de verdachte die voor het winkelcentrum stond uitgescholden. Omdat het personeel van een supermarkt op dat moment op de komst van de agenten wachtte, passeerde de politie de man en nam in de supermarkt een 35-jarige Waalwijkse winkeldievegge van het
personeel over, die eerder diverse goederen zonder te betalen mee wilde nemen. Buiten de winkel werden de agenten opnieuw aangesproken door de man. Tijdens het gesprek bedreigde hij de agenten woordelijk met de dood. Hij is aangehouden en op het bureau in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan op verdenking van diefstal aanhangwagen

DORST - De politie heeft gistermiddag op het politiebureau in Goes een 39-jarige inwoner uit Vlissingen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 03 juni jl. op de Spoorstraat een aanhangwagen te hebben ontvreemd.

Een 19-jarige getuige uit Dorst meldde op 03 juni jl. rond 13.30 uur gezien te hebben dat een aanhangwagen die geparkeerd stond op de Spoorstraat werd weggenomen. Het lukte haar een gedeelte van het kenteken van de trekkende auto te noteren. Onderzoek wees uit dat de 39-jarige man vermoedelijk verantwoordelijk is voor de diefstal. In opdracht van het Openbaar Ministerie werd de verdachte gisteren buiten heterdaad aangehouden. Op het bureau legde hij een ontkennende verklaring af.

Politie grijpt winkeldief in de kraag

KAATSHEUVEL - De politie heeft gistermiddag even na 13.00 uur een 44-jarige Poolse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van een schoenenwinkel in de Gasthuisstraat betrapten haar toen ze met een niet betaald paar schoenen in haar tas de winkel verliet. De politie werd gewaarschuwd die de vrouw mee naar het bureau nam. Daar verklaarde ze dat ze was vergeten de schoenen te betalen. Voorzien van een boete van 150 euro mocht ze na verhoor vertrekken.

Politie schrijft 9 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

OOSTERHOUT - Agenten hebben gisteren een verkeerscontrole ingesteld op verschillende locaties in Oosterhout. Zo werd het verkeer op de Pasteurlaan, de Slotlaan en de Strijenstraat gecontroleerd. De politie schreef in totaal 9 bekeuringen uit voor onder andere het negeren van een geslotenverklaring, niet handsfree bellen en het niet voeren van verlichting. Het doel van de controle was de verkeersveiligheid te vergroten.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 28-11-2008 13:32 | © Regio Midden en West Brabant |