Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Tilburg, 28-11-2008

Politie heeft haar handen vol in het uitgaansgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het uitgaansgebied van Tilburg spreken over een drukke nacht. Diverse opstootjes werden door de agenten door tijdig ingrijpen in de kiem gesmoord. De politie verrichte in totaal 8 aanhoudingen. Daarnaast kregen 7 centrumbezoekers een bekeuring voor onder andere het niet bij hebben van een identiteitsbewijs en openbare dronkenschap.

Agenten hebben rond 01.15 uur op de Heuvel een 18 jarige Tilburger aangehouden. De man bedreigde een portier van een horecagelegenheid nadat hem de toegang geweigerd werd. Direct na de aanhouding nam hij de benen. Het lukte agenten hem met een fiets van een passant te achterhalen. Op de Heuvel en de Heuvelring hebben agenten twee Tilburgers en een man uit Waalwijk aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Het drietal gaf aanstoot tot wanordelijk gedrag. Na hen diverse malen gevraagd te hebben het centrum te verlaten, voldeden ze daar niet aan. Op de Heuvelring werd tegen 04.00 uur een 27-jarige Tilburger aangehouden nadat hij bij een vechtpartij een kopstoot had uitgedeeld. Twee stadbezoekers mochten op de Heuvel rond 02.30 uur met de politie mee nadat ze bij een horecagelegenheid een portier hadden mishandeld en bedreigd. Een 23-jarige Tilburger vond het vanmorgen rond 02.15 uur nodig agenten te beledigen. De man is op het Koningsplein aangehouden.

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden. Wie het centrumgebied bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik hoort daar niet bij! Bij zulke overlast komen agenten direct in actie. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Medewerker bedreigt door bewoner

OISTERWIJK - De politie heeft gisteravond rond 23.45 uur bij het AZC op de Kievitsblekweg een 16-jarige bewoner aangehouden voor
bedreiging. Het slachtoffer, een 52-jarige medewerker deed aangifte.

Tijdens een conflict met andere bewoners werd de verdachte door het personeel van de andere bewoners gescheiden. Op het moment dat de aangever met hem in gesprek wilde, uitte de verdachte diverse
woordelijke bedreigingen in de richting van de medewerker. De politie werd in kennis gesteld die de minderjarige mee nam naar het bureau.

Woninginbrekers na tip oplettende getuige aangehouden

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 21.15 uur op de
Zwartvenseweg een 21-jarige man uit Goirle en een 18 jarige Tilburger aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van poging inbraak woning in de Tempelhofstraat. Het tweetal is op het bureau ingesloten.

De getuige, een 40-jarige Tilburger, zag bij thuiskomst dat de twee verdachten over een schutting van een woning aan de Tempelhofstraat klommen. Via de brandgang liep het tweetal weg richting de
Schiphollaan. De getuige vertrouwde het niet en meldde dit de politie. Terwijl hij de politie aan de lijn had volgde hij het tweetal. Ter hoogte van de Taxandriebaan verloor hij hen uit het oog. Agenten die de melding ontvangen hadden stelden een onderzoek in en trof twee mannen, die voldeden aan het opgegeven signalement aan op de
Zwartvenseweg. Onderzoek in de woning wees uit dat een raam aan de achterzijde van het pand vernield was.

Bewoner betrapt woninginbrekers

UDENHOUT - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een woninginbraak die vanmorgen plaats vond in een woning aan de
Kreitenmolenstraat. Bij de inbraak werden autosleutels buit gemaakt. De daders vertrokken met een donker grijs gekleurde Mercedes,
gekentekend 05-GLL-5

Rond 02.45 uur schrokken de bewoners wakker van glasgerinkel. Beneden in de woning hoorden ze stemmen. De bewoner rende naar beneden en opende de voordeur. Voor het pand stond zijn auto geparkeerd, waar op dat moment een onbekende man in zat. Op het moment dat de bewoner het portier opentrok werd hij woordelijk bedreigd. Het lukte de verdachte de auto te starten en weg te rijden. Onderzoek wijst uit dat het raam aan de voorzijde vernield was. Via dit raam vermoedelijk de toegang tot het pand verkregen waarna de autosleutels ontvreemd werden.

Vijf gewonden bij verkeersongeval

TILBURG - Bij een verkeersongeval vanmorgen op de Bredaseweg raakten in totaal vijf inzittenden van twee personenauto's gewond. Drie van hen zijn voor onderzoek overgebracht naar het St.Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. De overige twee konden ter plaatse aan hun verwondingen worden geholpen. Een gedeelte van de Bredaseweg werd enkele uren voor het verkeer ten behoeve van het onderzoek afgezet.

Vanmorgen om 08.40 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een verkeersongeval met letsel op de
Bredaseweg. Diverse eenheden spoedden zich ter plaatse. Daar troffen ze op de rijbaan, komende uit de richting van Breda twee zwaar beschadigde personenauto's aan. Getuigen verklaarden dat een
personenauto , die bestuurd werd door een 22-jarige Poolse man met daarin drie inzittenden uit Polen en Goirle reed vanuit de richting Tilburg over de Bredaseweg richting Breda. Door verkeersgevaarlijk rijgedrag van de bestuurder verloor hij tijdens een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur waardoor de auto op de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer belandde. Een tegemoetkomende personenauto, die bestuurd werd door een 44-jarige Tilburgse vrouw kon deze auto niet ontwijken waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. Zowel beide bestuurders als een 23-jarige Poolse inzittende werden met onbekend niet levensbedreigend letsel overgebracht naar het
ziekenhuis. Van de Poolse bestuurder werd in het ziekenhuis een blaastest afgenomen. Hij verkeerde niet onder invloed van alcohol. Ten gevolge van het ongeval werd de Bredaseweg, tussen de Baroniebaan en de Baron van Voorts tot Voortsweg enkele uren afgesloten.
Verkeersongevallenanalisten stelden ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek in. Rond 11.00 uur werd de weg voor het verkeer vrij gegeven.

Politie schrijft 17 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam binnenstad hebben vanochtend een verkeerscontrole ingesteld op verschillende locaties. Zo werd het verkeer op de Beukenstraat, de Ringbaan West, de Noordhoekring, de Wandelboslaan, De Boksdoornerf en de Spoorlaan gecontroleerd. In totaal schreef de politie 17 bekeuringen uit voor uiteenlopende zaken, zoals het niet voeren van verlichting, het niet stoppen voor het rode verkeerslicht en fout parkeren. Het doel van de controle is de verkeersveiligheid op de weg te verhogen.

Politie stelt alcoholcontrole in

TILBURG - Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben samen met agenten van verschillende politieteams gisteravond een alcoholcontrole ingesteld op de Ringbaan Zuid. Tussen 18.00 uur en 22.30 uur werd er van 895 passanten een indicatieve blaastest afgenomen. Eén
automobiliste bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees bij haar uit dat ze 450 ug/l aan alcohol in haar bloed had. Voorzien van een proces verbaal mocht ze na verhoor het bureau verlaten.

Overval en diefstal in Bureau Brabant

UDENHOUT / BIEST EN HOUTAKKER - Op maandag 01 december besteedt het opsporingsprogramma Bureau Brabant aandacht aan twee zaken die oktober van dit jaar gespeeld hebben in Biest en Houtakker en Udenhout. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 1 december om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald , de laatste uitzending is op dinsdag 2 december om 17.00 uur.

Biest -Houtakker
Wat een rustige nacht had moeten zijn, verloopt voor een echtpaar in Biest-Houtakker helemaal anders. Terwijl zij in bed liggen worden ze in de nacht van zaterdag 11 oktober in hun woning op brute wijze wakker gemaakt door drie mannen. Zij willen geld en gaan er vandoor met een geldbedrag uit de kluis.

Diefstal Udenhout
Zaterdag 4 oktober 2008 rekent een vrouw haar boodschappen af bij een filiaal van de EmTe in Udenhout. Achter haar staat een man die zich opdringerig gedraagt. Thuisgekomen legt de vrouw haar tas met inhoud binnen en gaat naar buiten. Als zij weer in de woning komt merkt zij dat de portemonnee uit haar tas is verdwenen .Met de bankpas zijn ook al aankopen gedaan en bij een bank geld gepind.
Van de opdringerige man bij de Emté en van de pintransacties zijn bewakingsbeelden aanwezig en wij zijn benieuwd wie de(ze) man(nen) is/zijn?

Service-item: De vrijwillige politie
De vrijwillige politie bestaat dit jaar 60 jaar. Dit is een mooie aanleiding om in dit jubileumjaar de vrijwillige politie aan bod te laten komen in Bureau Brabant.
Daarom hebben wij hier een kijkje in de keuken genomen en zijn een avond meegelopen met twee vrijwilligers. Beiden hebben een fulltime baan naast het politiewerk.
De politie kan altijd vrijwilligers gebruiken.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 1 december om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald , de laatste uitzending is op dinsdag 2 december om 17.00 uur.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 28-11-2008 13:58 | © Regio Midden en West Brabant |