Gemeente Vlieland

Omruilen B- en A-ontheffingen 2009

Eind december 2008 lopen de A- en B-ontheffingen af. Wilt u weer gebruik maken van uw voertuig op Vlieland dan dient u uw ontheffing om te ruilen voor een ontheffing 2009.

Een aanvraag hiervoor kan vanaf heden via de website van de gemeente en vanaf maandag 1 december aan het loket op het gemeentehuis worden ingediend.
Voor het omruilen hoeft u alleen een aanvraagformulier in te vullen. Het kentekenbewijs heeft u niet nodig zolang de kentekenhouder hetzelfde is gebleven. De kosten voor het omruilen bedragen EUR 4,00. Als u het omruilen aan het loket doet, zal de ontheffing u zo spoedig mogelijk per post worden toegezonden.
U kunt het zichzelf helemaal makkelijk maken door de aanvraag en betaling geheel via de website van de gemeente te regelen. U hoeft hiervoor uw huis niet uit. Het aanvraagformulier treft u hier aan. Betaling kan via Ideal of Creditcard. Na het indienen van de aanvraag wordt de nieuwe ontheffing u zo spoedig mogelijk toegezonden. Voor het omruilen van de ontheffing via de website heeft u geen DigiD nodig.
De huidige ontheffingen komen per 1 januari 2009 te vervallen.