Productschap Diervoeder

28/11/2008

GMP+ verwelkomt 10.000ste deelnemer

GMP+ verwelkomt 10.000ste deelnemer.
Van Canada tot Maleisië en van Argentinië tot Noorwegen. In meer dan 50 landen wereldwijd laten duizenden bedrijven in de diervoedersector hun producten en diensten certificeren volgens het Nederlandse GMP+. Onlangs verwelkomde dit private certificatiesysteem, dat ontwikkeld werd door het Productschap Diervoeder in Den Haag, zijn 10.000ste deelnemer.

Producten die voldoen aan moderne eisen voor de veiligheid van mens, dier en milieu.
Daarvoor staat GMP+, waarin de unieke combinatie van relevante voorwaarden voor kwaliteitsmanagement (ISO 9001), HACCP en bedrijfstakspecifieke eisen een hoog kwaliteitsniveau waarborgen. GMP+ richt zich op de veiligheid van diervoederproducten en diensten voor de gehele diervoedersector. Het systeem voorkomt voederincidenten en levert op deze wijze een belangrijke bijdrage aan de mondiale voedselveiligheid.

Bedrijven in de sector kunnen zich voor certificatie bij een van de door het PDV geaccepteerde certificatie-instellingen aanmelden. Deze instellingen voeren ook de tussentijdse controles en verlengingsaudits uit. Een verleend GMP+ certficaat is drie jaar geldig. Indien blijkt dat gedurende de geldigheidsduur van het certificaat niet aan de voorwaarden wordt voldaan, kan het certificaat worden opgeschort, dan wel ingetrokken.

GMP+ controleert ketenbreed: van collectieve en individuele diervoederproductiebedrijventot aan de aflevering van het voer aan de veehouders. Mocht er een incident plaatsvinden, dan kan de bron snel getraceerd worden en kunnen afgeleverde producten meteen achterhaald en teruggevorderd worden. GMP+ werkt dus preventief, corrigerend en adequaat.