Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Minstens vier intermediairs huiselijk geweld in 2009

28 november 2008
Volgend jaar gaat de aandacht van stadsdeel De Baarsjes vooral uit naar het werven, scholen en begeleiden van intermediairs huiselijk geweld.

Daarnaast ligt bij de bestrijding van huiselijk geweld volgend jaar veel nadruk op het trainen van medewerkers van maatschappelijke instellingen. Zij moeten huiselijk geweld kunnen signaleren en bespreekbaar kunnen maken.

Samenwerkingsprotocol

Het stadsdeel gaat ook een samenwerkingsprotocol ontwikkelen voor politie, het Steunpunt Huiselijk Geweld en het Meldpunt Zorg & Overlast, zodat samenwerkingsafspraken goed uitgevoerd worden. Door het samenwerkingsprotocol kan bovendien een registratiemethode ontwikkeld worden waarmee meer inzicht in de problematiek komt. Dat heeft het Dagelijks Bestuur van stadsdeel De Baarsjes in het plan van aanpak Huiselijk Geweld 2009-2010 vastgesteld.

Minimaal vier intermediairs

In 2009 moeten er minimaal vier intermediairs huiselijk geweld actief zijn in De Baarsjes. Deze vrijwilligers gaan in de wijk actief op zoek naar signalen van huiselijk geweld. Het stadsdeel wil bereiken dat mensen niet bang zijn om huiselijk geweld te melden.

Het plan van aanpak Huiselijk Geweld 2009 - 2010 wordt op woensdag 10 december besproken in de raadscommissie Wonen. De uitvoering gebeurt door de Mercatorpost aan het Mercatorplein 49.