Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 28-11-2008

Spugen en beledigen kost 26-jarige man 350 euro

BERGEN OP ZOOM: Een 26-jarige man uit Bergen op Zoom heeft
donderdagmiddag een boete van 350 euro gekregen omdat hij op de Burg. Van Hasseltstraat twee agenten beledigd en bespuugd had en bovendien geen legitimatiebewijs bij zich had.

Twee agenten liepen gistermiddag over de Burg. Van Hasseltstraat. Zij spraken een man aan die op de grond spuugde. De man kon zich niet legitimeren, waarna hij op grond daarvan werd aangehouden Hierop begon hij de agenten uit te schelden met woorden als 'kutwout, eikels en tyfuswout. Vervolgens tufte hij ook nog eens op de uniformbroek van een van de dienders. Hierop werd hij geboeid afgevoerd. Aan het bureau gaf hij als verklaring voor zijn spuuggedrag zijn verkoudheid. Hij vond dat er meer openbare wc's in Bergen op Zoom geplaatst moeten worden. De woorden waarmee hij de agenten beledigd had, had hij onthouden uit films, zo verklaarde hij. De recalcitrante man heeft een boete van 350 euro gekregen.

Twee keer op één nacht gepakt voor rijden onder invloed

OUD GASTEL: Een 51-jarige Bredanaar is vannacht twee keer aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De politie kreeg omstreeks 00.35 uur een melding dat een auto op de Slotstraat al drie kwartier met lichten en motor aan voor een pand stond. De melder vertrouwde dat niet. De agenten zagen dat bedoelde auto hen tegemoet reed. Ze controleerden de bestuurder die met dubbele tong sprak. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 785 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Nadat hij zijn verklaring had afgelegd werd hij in vrijheid gesteld. Vervolgens werd dezelfde man omstreeks 03.30 uur op de Bosschendijk in Oudenbosch weer rijdend in zijn auto aangetroffen. Nu weigerde hij alle medewerking aan de ademanalyse. Hij kan nu ook hiervoor een proces-verbaal tegemoet zien.

Gestolen auto uitgebrand in Oud Gastel

OUD GASTEL : Vannacht is omstreeks 05.45 uur op de Nieuwenberg een uitgebrande gestolen auto aangetroffen. Het gaat om een Ford (Bedford) die op 11 november jl. was gestolen vanaf de Sparrenstraat in
Oudenbosch. De politie onderzoekt of de auto mogelijk gebruikt is bij inbraken

Camper en auto uitgebrand in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Vannacht is op de Burgemeester de Roocklaan een camper volledig uitgebrand. Ook twee auto's van gasten van het hotel aldaar raakten beschadigd. De politie gaat uit van brandstichting.

De 61-jarige eigenaar van de camper had de brand ontdekt vanuit zijn slaapkamer , nadat hij wakker geworden was van een knal. Hij zag iets brandends op het dak van zijn voertuig liggen. Hierna vatte de hele camper vlam. Het brandende voertuig maakte kortsluiting en reed daardoor een stukje achteruit en kwam daardoor tegen een geparkeerde Belgische auto aan die daardoor ook in brand vloog. Een daar weer achter geparkeerde auto van een Duitse gast raakte eveneens
beschadigd. De eigenaar van de kampeerwagen probeerde de brand nog zelf met een tuinslang te blussen, vanwege de hevige hitte en de heftigheid van het vuur hebben agenten hem geboden hiermee te stoppen. De brandweer heeft de branden geblust. De eigenaar van de camper heeft aangifte gedaan van brandstichting.

Bezit inbrekersgereedschap leidt tot arrestatie

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 04.15 uur op de Admiraal Lonckestraat een 19-jarige Roosendaler aangehouden die in het bezit was van inbrekersgereedschap.

De politie surveilleerde in de straat na een eerdere melding van een inbraak in een auto. Vannacht blijkt in twee auto's in deze straat te zijn ingebroken. Het gaat om een Mercedes en een Audi. De agenten zagen de verdachte fietsen en controleerden hem omdat hij zonder verlichting reed. Zijn tas zat vol inbrekersgereedschap, bovendien had haalde een van de agenten nog een grote kniptang vanonder zijn jas vandaan. Het gereedschap bestond uit lampen, kniptangen,
schroevendraaiers en een dopsleutel. De man kan (nog) niet aan de auto-inbraken gelinkt worden.

Inbrekers maken sigaretten buit

OSSENDRECHT: Vannacht is omstreeks 01.00 uur ingebroken in de tankshop aan de Koningin Wilhelminastraat. De inbrekers hebben de toegangsdeur geforceerd en uit de shop sigaretten gestolen. De afgelopen drie weken werd al twee keer eerder een inbraakpoging gedaan. Het is de derde geslaagde inbraak in twee jaar tijd. De politie heeft een aangifte opgenomen van de gedupeerde eigenaar.

Winkeldief probeert personeel voor de gek te houden

BERGEN OP ZOOM: Donderdagavond is in een elektronicawinkel aan de Burg. Van Hasseltstraat een 35-jarige man uit Fijnaart betrapt op winkeldiefstal. Hij had een verpakking gestolen van een GSM-telefoon. Daarin zaten echter alleen een adapter, oortelefoon,
gebruiksaanwijzing en prepaid kaart. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. Het personeel verzocht hem daarna om zonder tas nog eens door de poortjes te lopen. Opnieuw ging het alarm af. De
verdachte vroeg of hij even naar het toilet mocht. Daar ontdeed hij zich kennelijk van de verpakking, want deze werd daar later gevonden. Nu ging het alarm niet meer af. Hij werd echter verzocht mee naar het kantoor te gaan. De dief bleek inmiddels de spullen uit de verpakking in zijn jas te hebben gedaan. Aan het bureau bleek dat hij nog voor 352,50 euro aan boetes had openstaan, deze zijn door hem betaald. Voor de winkeldiefstal kan hij een proces-verbaal tegemoet zien.

Twee drugstoeristen aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagmiddag op de
Antwerpsestraatweg twee Franse drugstoeristen betrapt. De politie controleerde de auto, nadat de twee inzittenden waren gezien bij een coffeeshop. Ze hadden twee gripzakjes softdrugs bij zich en kregen daarvoor elk 100 euro boete.

Openstaande boete voor vrouw uit Kruisland

KRUISLAND: De politie heeft donderdagmiddag op de Markt een 46-jarige vrouw uit Kruisland aangehouden omdat zij nog gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Ze moest nog een boete van 56,25 euro betalen. De boete is door haar meteen afgerekend.

Roosendaalse geconfronteerd met woninginbreker

ROOSENDAAL: Vannacht is omstreeks 03.30 uur een bewoonster van een pand aan de Juraberg geconfronteerd met een inbreker. De dader was kennelijk op de auto uit die voor de woning stond, immers de
autosleutels zijn gestolen. Hij is er echter zonder de wagen vandoor gegaan. De inbreker bleek met een breekvoorwerp de voordeur open gewrikt te hebben.

De bewoonster verklaarde dat zij vannacht wakker werd omdat ze geluiden in de woning hoorde. Ze keek vanaf de overloop via de trap naar beneden en zag daar een man in de entree staan. De man maakte de voordeur open en ging er vandoor. Het zou gaan om een blanke slanke man, lengte circa 1.75 meter en circa 20 a 25 jaar oud. Hij had kort donker haar. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Auto weg na woninginbraak

HOEVEN: Bij een inbraak vannacht in een woning aan de Madelieflaan is ook de auto, een Audi voorzien van het kenteken 57HGP3 weggehaald. De inbraak werd om 07.30 uur ontdekt. De inbreker heeft niet alleen de auto van de bewoners maar ook de televisie gestolen. De politie vermoedt dat de daders een valse sleutel van de voordeur hebben gehad. Er is een buurtonderzoek ingesteld en een aangifte opgenomen. De auto staat inmiddels internationaal gesignaleerd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 28-11-2008 14:55 | © Regio Midden en West Brabant |