FNV

28-11-2008

Meer rechten voor flexwerker

Flexwerkers worden eerder geïnformeerd over verlenging van hun contract. Bovendien krijgen ze toegang tot scholingsfondsen en hoeven ze geen concurrentiebeding meer te tekenen. Deze toezeggingen deed minister Donner van Sociale Zaken donderdag aan de Tweede Kamer.

Vooral PvdA-Kamerlid Jacques Tichelaar had aangedrongen op verbetering van de de arbeidspositie van flexwerkers. Donner gaat er nu over praten met werkgevers en werknemers.

Ontslagvergoeding De minister laat het echter aan de Kamer over om een betere ontslagvergoeding voor flexwerkers te regelen. Dat kan in de wet voor maximale ontslagvergoedingen die binnenkort wordt voorgesteld.

Vast contract Tichelaars voorstel om flexwerkers na drie tijdelijke contracten bij dezelfde werkgever een vast contract te geven stuitte op verzet van Donners partijgenoot Van Hijum. Het CDA-Kamerlid zei te vrezen voor de flexibiliteit van de arbeidsmarkt, omdat bedrijven tijdelijke krachten nodig hebben als 'flexibele schil' om pieken en dalen op te vangen.