Telematica Instituut


Nederlands Architectuur Forum bekroont digitale architecten

ArchiMate-team wint NAF-Architectuurprijs

2008-11-28
Het Nederlands Architectuur Forum voor de digitale wereld heeft op 26 november een prijs verleend aan het ArchiMate-team. De prijsuitreiking vond plaats op het tiende Landelijk Architectuurcongres (LAC 2008) in Nieuwegein.

NAF architectuurprijs De NAF-architectuurprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, bekroont een bijzondere prestatie op architectuurgebied door een individu, team of organisatie. Deze prijs gaat dit jaar ex aequo naar Rijkswaterstaat en het team dat ArchiMate, een open beschrijvingstechniek voor enterprise-architecturen, heeft ontwikkeld.

Het ArchiMate-team bestond uit een breed samenwerkingsverband vanuit de praktijk (ABN AMRO, ABP, Belastingdienst, Ordina) en de wetenschap (Radboud Universiteit, CWI, Universiteit Leiden), onder leiding van het Telematica Instituut. Recent is ArchiMate geadopteerd door The Open Group, een wereldwijd consortium van ondernemingen en kennisinstellingen dat zich sterk maakt voor open standaarden en geïntegreerde informatie binnen en tussen organisaties. Daarmee groeit een ontwikkeling van Nederlandse bodem uit tot een standaard van wereldformaat.