Gemeente Vlaardingen


Eerste Ketenwerkmap: op maat gemaakt voor cliënt

28 november 2008

Op donderdag 27 november jl. presenteerden de wethouders Sociale Zaken van de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen samen met de vestigingsmanager van het CWI/UWV op ludieke wijze de eerste Ketenwerkmap. De feestelijke bijeenkomst vond plaats op het Werkplein in Schiedam.

De Ketenwerkmap is tot stand gekomen na een intensieve samenwerking tussen het CWI/UWV en de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen. De map is een van de praktische instrumenten van de één-loket-gedachte van de keten, en bedoeld om mensen te begeleiden tijdens hun traject. De werkmap helpt cliënten van het CWI/UWV en van de gemeenten gestructureerd te zoeken naar werk, en biedt daarnaast informatie over inkomen en zorg.

De wethouders Sociale Zaken en vestigingsmanager CWI lanceren Ketenwerkmap
Vlnr: wethouder Pieter Kromdijk (Maassluis), wethouder Anny Attema (Vlaardingen), Mano Madretsma (medewerker CWI), Dees Scholten (vestigingsmanager CWI Schiedam), en wethouder Christine Daskalakis (Schiedam). Foto Arie Wapenaar

Op maat gemaakt
De Ketenwerkmap is een uitgebreidere variant van de werkmap die cliënten van het CWI/UWV tot nu toe kregen. In de map is nu ook algemene gemeentelijke informatie te vinden en specifieke informatie over de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen, over werk maar ook over nieuwe onderwerpen zoals inkomen en zorg. De drie gemeenten hebben alledrie hun 'eigen' map. Zo heeft de cliënt de informatie op maat. Het is de bedoeling dat meerdere gemeenten dit initiatief volgen.

Gewone taal
CWI/UWV en de gemeenten hebben deze eerste Ketenwerkmap ontwikkeld voor laagopgeleide en laaggeletterde cliënten. De teksten in de werkmap voldoen aan het keurmerk Gewone Taal. Over de vorm van een Ketenwerkmap voor middelbaar- en hogeropgeleiden wordt nog nagedacht.