Gemeente Baarn

Voorlichtingscampagne voor energiebesparing

De gemeente Baarn start een voorlichtingscampagne om inwoners te wijzen op de mogelijkheden zuiniger om te gaan met energie. Dat scheelt namelijk niet alleen enorm in de portemonnee, maar draagt ook bij tot minder CO2-uitstoot. In het kader van de campagne voor energiebesparing worden de kerstboom op de Brink en de hal van het gemeentehuis voorzien van LED-verlichting. Dat is een zeer energiezuinige vorm van verlichting, vooral bekend geworden door het gebruik in fietslampen, maar die steeds meer nuttige toepassingen krijgt.

De gemeente Baarn vindt het belangrijk dat er zuinig en duurzaam wordt omgesprongen met energie. Zo heeft de gemeente onlangs gekozen voor het gebruik van duurzaam opgewekte energie in alle gemeentelijke gebouwen en ontving de gemeente Baarn van Eneco het Groene Stroom-certifikaat.

Kortingsbon voor LED-verlichting
In het kader van de campagne verschijnt er een special over energiebesparing in het Baarns Weekblad van 4 december aanstaande. Daarin staan tips voor energiebesparing, wordt uitgelegd wat LED-verlichting is en kan men in een interview met Bert Naarding, directeur van De Speeldoos, lezen over hoe men in het theater omgaat met energie en wat hijzelf doet om energie te besparen. Ook vindt men in de krant een kortingsbon van maar liefst 20% op de aanschaf van LED-verlichting of LED-kerstverlichting. De kortingsbon kan worden ingeleverd bij Bruin Verlichting in de Laanstraat en bij Nijhof Bouw- en Woonwaren.

Gratis nieuwjaarswensen af te halen
Verder besteedt Eemland RTV aandacht aan de campagne, komt er een infopaneel in het gemeentehuis over LED-verlichting en zijn er nieuwjaarswensen met een leuk cadeautje. Ook worden de jaarlijkse kerstboom op De Brink verlicht met LED-verlichting. De gemeente Baarn geeft ook toepasselijke nieuwjaarswensen uit om zelf te behouden of aan iemand anders versturen. Bewoners van Baarn kunnen die, zo lang de voorraad strekt, gratis afhalen bij het gemeentehuis, de openbare bibliotheek, Bruin Verlichting en Nijhof Bouw- en Woonwaren.