Gemeente Baarn

Gemeente verlaagt administratieve lasten
workshop inwoners

De gemeente wil de administratieve lasten voor haar inwoners te verlagen. Dat vraagt om een meer klantgerichte manier van werken door de gemeente, waardoor bepaalde zaken sneller en goedkoper kunnen worden gerealiseerd. De gemeente is daarvoor een speciaal project begonnen met de naam Vermindering administratieve lasten. Samen met inwoner en Baarnse ondernemers is de gemeente aan de slag om te kijken welke maatregelen genomen kunnen worden.

Maandag 17 november waren er in het gemeentehuis speciale workshops. In de workshops stonden vragen centraal als: 'kan een product eenvoudiger'; 'kunnen er stappen binnen het proces worden geschrapt'; en 'kan de aanvraagtijd worden verkort'.

In de workshop voor bedrijven zijn de evenementenvergunning en de reclamevergunning tegen het licht gehouden. Samen met de burgers is gekeken naar mogelijke lastenverlichting voor aanvragen voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de kapvergunning. Het resultaat van de workshops zijn een aantal concrete maatregelen die in de gemeente worden ingevoerd om de lasten te verminderen en daardoor het niveau van de dienstverlening verder te verhogen.