Politie Gelderland-Zuid

Agent tot tweemaal toe bekogeld

Enspijk, 28-11-2008 o Vrijdagochtend omstreeks 08.00 uur werd een agent tijdens het opstellen van de radarauto bekogeld met een steen.

De agent had in de berm van de Provincialeweg Oost zijn auto geparkeerd. Vervolgens wilde hij het statief opzetten dat nodig is om het radarapparaat te installeren. Toen hij daarmee bezig was en enigszins gebukt stond werd hij geraakt door een steen. Toen hij rechtop ging staan zag hij een auto wegrijden in de richting van de A2. De auto kwam uit de richting van Geldermalsen. Omdat het tijdens het opbouwen nog schemerig was kon de agent niet zien wat voor auto dit was. Wel is bekend dat er op het moment van het incident meerdere autos passeerden.

De agent kon uiteindelijk door met zijn werk en zette na het installeren van het statief zijn auto op de Kruissteeg met de neus in de richting van de Provincialeweg. Omstreeks 08.45 uur naderde een brom- of motorfiets type Off the Road uit de richting van Geldermalsen. Even later reed deze de Kruisstraat in en gooide de bestuurder van de brom/motorfiets een grote steen tegen de voorruit van de radarauto, die hierdoor ernstig werd beschadigd. De agent zag dat de bestuurder hard wegreed in de richting van Enspijk.

Oproep

De politie vraagt getuigen of mensen die menen anderszins informatie te hebben om contact op te nemen met het team van Geldermalsen op 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze anoniem doorgeven aan de politie via het nummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (14)

Laatst gewijzigd 28-11-2008 15:44 | © Regio Gelderland-Zuid |